Postrach provozovatelů podniků v centru Prahy je konečně dopaden! Policisté v polovině března vyjížděli do Týnské ulice - dostali totiž oznámení, že tam někdo rozbíjí výlohu restaurace. „Po příjezdu hlídek na místo se muž v ulici již nenacházel. Policisté z oddělení hlídkové služby se proto telefonicky spojili s oznamovatelem a díky tomu tak získali jeho téměř dokonalý popis,“ popsal postup policistů jejich mluvčí Richard Hrdina. 

Popis předali všem hlídkám v okolí, jedna z nich záhy objevila v Rybné ulici muže s páčidlem v ruce, který odpovídal popisu. „Během kontroly si povšimli další rozbité výlohy, která byla jen několik metrů od nich. Muž hlídce uvedl, že ji rozbil, protože si chtěl jít dovnitř ,odskočit',“ uvedl mluvčí s tím, že se pachatel přiznal k rozbití dalších výloh, které mu stály v cestě. Policistům poskytl absurdní důvod svého počínání - tvrdil, že se z výloh ozývají hlasy, které slyší jen on. Ty ho prý hned naštvou natolik, že je musí rozbít.

„U podezřelého muže byla provedena dechová zkouška na alkohol, která ukázala hodnotu více než dvě promile alkoholu v dechu. I následný test na drogy byl pozitivní a to na látky amfetamin a methamfetamin,“ popsal Hrdina.

Policisté pak projeli kamerové záznamy a zjistili, že za uplynulý týden má tentýž muž na svědomí hned šest podobných případů! Škoda je přes 100 tisíc. Vyšlo také najevo, že pachatel byl za úmyslný trestný čin v minulosti už čtyřikrát odsouzen. „Jelikož se nyní skutků dopustil v době nouzového stavu, hrozí mu v případě odsouzení za přečin krádeže až osmiletý pobyt za mřížemi,“ dodal mluvčí.

Video
Video se připravuje ...

Muž rozbil několik výloh v centru Prahy. Policie České republiky

Fotogalerie
11 fotografií