Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 18°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Lékařka Lucie o smrti pacientky: Babičku nakazila vnučka po večírku, roušku neměla kvůli pupínkům

Autor: jel - 
9. března 2021
05:40

Rozhořčený příspěvek zveřejnila na sociální síti facebook lékařka Lucie. Zlobí se na ty, kteří v sobotu protestovali v Písku. V textu krátce popsala osobní zkušenost z nemocnice. Uvedla, jak se poslední dobou ocitá v těžkých situacích, kdy musí oznamovat rodině, že jejich blízký zákeřnému viru podlehl. Starší paní zemřela potom, co ji nakazila vnučka, která odmítala nosit roušku.

Hned v úvodu textu paní Lucie připomněla, že oni v nemocnicích chodí v rouškách už dlouho a nosí je několik hodin. „Kupodivu žijeme, dejcháme a zdraví poškozený nemáme,“ napsala v narážce na názory některých lidí, že nošení roušek není zdraví prospěšné. 

Popsala konkrétní zkušenost s jednou starší pacientkou. Rodině musela oznámit, že babička už se domů zřejmě nevrátí. Paní byla ve špatném stavu, ale oddělení ARO ji nemohlo přijmout. „A vy víte, že pro ni nemůžete nic, ale vůbec nic udělat. A nakazila ji vnučka, která na tu oslavu prostě jít musela a tu roušku nosit nebude, protože se ve Faurecii živí, samozřejmě, svojí krásou a dělaj se jí pod tím pupínky,“ napsala lékařka s tím, že ARO paní nakonec přijalo, ale i přes veškerou péči po dvou týdnech zemřela. 

K příspěvku připojila fotografii toho, jak zapsala smrt pacientky i to, že bylo úmrtí oznámeno manželovi. „Kolikrát už já jsem ten exitus za poslední dobu napsala. Jestli se vám v tu chvíli neobjeví v koutku oka slza a nezastaví na pár vteřin srdce, není s vámi něco v pořádku.“

V závěru se obořila na protestující v Písku. „Připadáte si po dnešku na píseckym náměstí jako hrdinové? Jako, že jste pro osud sebe, svých blízkých a týhle země v týhle době něco dobrýho udělali?“ uzavřela.

Příspěvek vyvolal obrovskou vlnu souhlasných i negativních reakcí, objevilo se pod ním téměř tisíc komentářů a podobný počet lidí jej také sdílel. „Potřebovali by jít do služeb místo nás všech a zvládat to vše, jako umí jít demonstrovat, by asi koukali,“ napsala Martina. Někteří také pod příspěvkem zdravotníkům poděkovali za těžkou práci, kterou odvádějí. „Vážím si všech zdravotníků a toho, co děláte... Děkuji, krásně napsané,“ uvedl Jiří.

Sebin1 ( 10. března 2021 00:07 )

Ja jsem jen konstatoval fakta a nikoho neurazel. Zato vy mne urazite a nadavate mi. Ale clovek ktery nema argumenty se uchyluje jen k urazkam. To svedci o vasi inteligenci.

jiznicechy ( 9. března 2021 23:18 )

jiznicechy ( 9. března 2021 23:15 )

jiznicechy ( 9. března 2021 23:14 )

Řekni to svým rodičům a prarodičům, že oni si svůj život prožili a můžou být rádi, že je nevyvezeš do lesa, jak by se slušelo a patřilo. Že nechceš ztrácet mladost a oni Tě zatěžují! Zplodili pěkného debila, tak si to zaslouží!

Sebin1 ( 9. března 2021 22:35 )

Babička si svuj život prežila. Mladi lidi sedi rok doma a straceji mladost. Nemaji praci a pravdepodobne nebudu mit ani na duchod když takhle stat hospodari. Duchodci maji svuj duchod , vsude su uprednostnovani. Pak se v dalsim clanku clovek dozvi ze duchodci jen tak volaji zachranku a zatezuji zachranare protoze jim je doma smutno, zatim co muze nekdo mit dopravnu nehodu a muze umirat dite. Nechci dehonestovat nikoho ale neni to jen o duchodcech. V asii su krajiny kde stare nepotrebne lidi vyvezu do lesa a tam je nechaji zemrit. Tak zase tak spatne se nemaji.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa