Mužem bez roušky se museli zabývat strážníci Městské policie hl. m. Prahy. Pohyboval se ve stanici metra Můstek a na zběžný pohled se zdálo, že nebyl tak úplně „v pořádku.“ Podle mluvčí městské policie Ireny Seifertové byl totiž „ovíněný“ čili opilý.

Roušku neměl, protože mu ji sebraly holky, jak hlídce sdělil,“ uvedla Seifertová. Dotyčný ani nebyl schopný prokázat svou totožnost. „Proto musel být předveden na služebnu státní policie. Protože na místě odmítl zaplatit pokutu byl přestupek oznámen správnímu orgánu.“

Napadení strážníka

Nejrůznějších přestupků proti vládním zařízením – zejména tedy v rámci nenošení roušek, řeší strážníci denně desítky až stovky. „Od začátku ledna hlídky městské policie zjistily zatím 4 195 případů porušení mimořádných opatření v městské hromadné dopravě a souvisejících prostorách,“ dodává k tomu Seifertová.

Dalším z řady mnohých byl problém s 23letým mladíkem, který bez roušky nastoupil do autobusu linky č. 180. „Jeho upozornění na to, že porušuje opatření, mladíka rozčílila natolik, že neváhal na něj fyzicky zaútočit. Strážník musel na svou obranu použít donucovací prostředky,“ líčí mluvčí

„Protože muž u sebe neměl žádnou roušku ani její variantu, strážníci mu ji poskytli. Při ověřování jeho totožnosti vyšlo najevo, že má částečně omezenou svéprávnost,“ uvádí mluvčí. Státní policisté, kteří se dostavili na místo, vyloučili podezření z přečinu na úřední osobě. Nicméně přestupek ohledně nenošení roušky v MHD byl oznámen správnímu orgánu.

Video
Video se připravuje ...

Pražští strážníci se museli zaobírat mužem, který ve stanici metra Můstek neměl roušku.  Městská policie hl. m. Prahy

Fotogalerie
5 fotografií