Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Brno dezinfikuje dětská hřiště: Horkou párou každé tři dny propláchne i písek

Autor: ČTK, rum - 
2. března 2021
11:47

Dětská hřiště a parky ve správě Veřejné zeleně města Brna budou od úterý pod dobu 14 dnů pravidelně dezinfikována. Hřiště i přes doporučení vlády zůstávají ve městě otevřená.

Pracovníci veřejné zeleně už v pondělí horkou párou dezinfikovali lužánecký park, dnes je na řadě Tyršův sad, park Sadová a Wilsonův les. Ve středu pak park u hradu Špilberk a také toalety v Joštově ulici.

„Takhle to nyní chceme po třech dnech točit, a to minimálně následujících čtrnáct dní. Pak se uvidí,“ řekl ředitel městské firmy Jozef Kasala. Brno správcům dětských hřišť doporučilo, ať je i v době zpřísněných opatření nechají otevřená.

Párou původně ničili plevel

Přístroj produkující horkou páru o 100 stupních Celsia firma zakoupila před pěti lety k nechemickému odstraňování plevelů, ve vegetační sezoně jej běžně používá. Občas je ale využije i na očištění mobiliáře, když je potřeba.

„Nyní tím ale dezinfikujeme krok za krokem všechno. Lavičky, houpačky, propláchne se i písek v pískovištích,“ uvedl ředitel.

Ve středu pracovníci veřejné zeleně u dětských hřišť doplní i informační cedule s upozorněním na dodržování hygienických pravidel a patřičných odstupů.

V Česku začala od pondělí platit přísnější opatření proti šíření koronaviru. Vláda například výrazně omezila volný pohyb obyvatel. Doporučila také, aby správci dětská hřiště uzavřeli. Brněnští radní správcům dětských hřišť naopak doporučili, ať je neuzavírají.

VIDEO: Policejní náměstek Vondrášek o lockdownu okresů: Bojujeme o životy a zdraví lidí v Česku.

Video  Policejní náměstek Vondrášek o lockdownu okresů: Bojujeme o životy a zdraví lidí v Česku  - Blesk Zprávy / ČTK
Video se připravuje ...

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa