Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Forejt prodělal covid, postihla ho mrtvice: Bývalý protokolář je v umělém spánku!

Aktualizováno -
2. března 2021
20:25
Autor: simao, jt - 
2. března 2021
11:24

Bývalý hradní protokolář Jindřich Forejt (43) byl podle informací Blesku převezen do nemocnice. Již dříve prodělal covid, nyní ho však stihly ještě vážnější zdravotní trable - mrtvice. Mluvčí prezidenta Miloše Zemana Jiří Ovčáček a Daniel Herman navečer na Twitteru uvedli, že Forejt zemřel, zpráva ale nebyla pravdivá.

Nákazu covidem-19 měl někdejší protokolář na Pražském hradě Jindřich Forejt prodělat už dříve. 

„Minulý pátek říkal, že byl na testech a že mu vyšly tak, že podle protilátek ho už měl prodělaný v minulosti. Do toho si stěžoval, že ho brní ruka a že v ní nic neudrží,“ řekl Blesku zdroj, který si nepřál být jmenován.

Nyní však Forejta stihly vážné zdravotní komplikace. Postihla ho „mrtvice a zřejmě i krvácení do mozku“, uvádí zdroj, podle kterého si Forejt „stačil zavolat záchranku“. Podle informací Blesku u něj doma zasahovala záchranka už 20. února. Převezen měl být údajně do jedné z pražských nemocnic.

Navečer se na sociálních sítích objevily informace, že Forejt zemřel. Jako první to zveřejnil Daniel Herman. „Jindřich Forejt, bývalý hradní protokolář, zemřel. V různých pozicích jsme se řadu let potkávali. I když naše setkávání bylo často dosti komplikované, skláním se před majestátem smrti a přeji zesnulému lehké odpočinutí. R.i.P,“ napsal Herman.

Tweet Daniela Hermana o údajném úmrtí Jindřicha Forejta. Tweet Daniela Hermana o údajném úmrtí Jindřicha Forejta. | reprofoto Twitter

Později se připojil i mluvčí prezidenta Jiří Ovčáček. 

Tweet Jiřího Ovčáčka o údajném úmrtí Jidřicha Forejta. Tweet Jiřího Ovčáčka o údajném úmrtí Jidřicha Forejta. | reprofoto Twitter

Zpráva se podle agentury ČTK ale nezakládá na pravdě. Podle informací Blesku je Forejt nadále hospitalizovaný v nemocnici a jeho stav je velmi vážný. Herman i Ovčáček se později omluvili. „Můj předchozí tweet byl reakcí na zprávu, kterou jsem obdržel od společného známého. Chtěl jsem vyjádřit svou úctu před prahem Věčnosti. Za omyl se hluboce omlouvám a přeji panu Forejtovi uzdravení,“ omluvil se později Herman.

Na Hradě do prosince 2016

Forejt na Pražský hrad přišel v roce 2002. Coby šéf protokolu skončil na začátku prosince 2016 již za prezidenta Miloše Zemana.

Při odchodu uvedl osobní a zdravotní důvody, rušno kolem Forejta však bylo i kvůli tomu, že se předtím objevilo na veřejnosti kompromitující video, které ho údajně mělo zachycovat. A ve kterém hrály roli mj. také drogy. Podnět k prošetření videa následně podala Národní protidrogová centrála, policie řešila i možné vydírání Forejta.

Forejta, který získal i bezpečnostní prověrku na stupni tajné, nahradil ve funkci nejprve Miroslav Sklenář, později pak Vladimír Kruliš.

Video  Forejt o setkání s princem Charlesem: Řekl mi, že jsem lepší než Camilla!  - Luboš Procházka
Video se připravuje ...

Do Vatikánu nezamířil

O Forejtovi se spekulovalo po jeho hradním konci i jako o možném novém velvyslanci ČR ve Vatikánu, ale nestal se jím. Zasadit se o to sliboval i prezident Zeman.

Forejta se s ohledem na jeho poměrně „divoký“ hradní konec zastával exprezident Klaus, který protokolářův konec považoval za vynucený odchod a uvedl, že ho velmi lidsky zasáhlo zacházení s Forejtem.

Video  „Je svinstvo, když ho nějaký pasák natáčí.“ Zeman promluvil o Forejtovi  - Blesk TV
Video se připravuje ...

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

Hellcat ( 3. března 2021 17:13 )

Vim proc ho trefilo. Pustil si song co o nem nazpivala kapela Vanessa

http­s://ww­w.you­tube­.com/w­atch?­v=zLgj-WmB02k

Je to husty!

mbmb ( 3. března 2021 12:29 )

Ct a noviiny silena kontrola ,

6010 ( 3. března 2021 11:26 )

A to je ten feťák, co fetoval v tom výtahu? Nebo si to pletu?Ale mrtvice u takových silných lidí jako je Forejt není zase nic neobvyklého.Nemusí to zase svádět na covid, který údajně prodělal.

zada ( 3. března 2021 10:59 )

on převzal i Seznam))), už to vymazali.-)))

zada ( 3. března 2021 10:56 )

spíše přínivec j-elit

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa