Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C

Prymula se stal poradcem Zemana? Hrad ho umístil na seznam spolupracovníků prezidenta

Autor: jko, jt, ČTK, ula - 
1. března 2021
19:32

Mého třetího návratu se nedočkáte, oznamoval epidemiolog Roman Prymula v České televizi poté, co s ním premiér Andrej Babiš (ANO) ukončil spolupráci po jeho účasti na fotbalovém zápasu. Minulý týden mluvčí Hradu Jiří Ovčáček Blesku potvrdil, že prezident Miloš Zeman uvažuje s bývalým ministrem zdravotnictví o určité formě spolupráce. Dnes už se Prymula objevil na seznamu oficiálních poradců prezidenta na webových stránkách Hradu.

Bývalý ministr zdravotnictví a exporadce premiéra Roman Prymula odmítal, že by se v souvislosti s pandemií chtěl vrátil na veřejné posty. Jeho třetího návratu se podle něj lidé nedočkají, řekl nedávno v České televizi. Omluvil se všem, kteří do něho vkládali naděje. Řekl, že se stal určitým symbolem a dále nechce polarizovat společnost.

Prymula skončil jako poradce Andreje Babiše poté, co usedl do hlediště fotbalové Slavie. Už předtím ho návštěva zavřené restaurace na Vyšehradě stála post ministra zdravotnictví.

Prezident Miloš Zeman se však nikdy netajil tím, že má Prymulu v oblibě a cení si jeho vědomosti v oblasti epidemiologie. Informaci Blesku, že by epidemiolog mohl radit hlavě státu, potvrdil minulý týden mluvčí Hradu Jiří Ovčáček. „Pan prezident uvažuje o tom, že by nějakou formu spolupráce s panem profesorem Prymulou navázal,“ uvedl pro Blesk. Včera pak prezident v nedělní debatě na CNN Prima News naznačil, že exministra hodlá pojmout mezi své poradce, na neplacenou pozici.

Dnes se už Prymula objevil v seznamu oficiálních poradců prezidenta republiky na webových stránkách Hradu. Nedoprovázelo to žádné oficiální oznámení, takže zda se epidemiolog skutečně nastoupil na pozici, není jisté.

Video  Babiš o konci Prymuly: Zemanovi předložil návrh na nového ministra zdravotnictví.  - Jan Jedlička, Jakub Veinlich
Video se připravuje ...

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

Arco ( 7. března 2021 23:22 )

"To je dobře, že jseš tady, Romane" objal Zeman Prymulu na Hradě. "Potřebuju, abys mi vyléčil cukrovku, kamaráde" škytl smutně. Vzápětí zavrávoral, upadl do křesla, mohutně zadýmal z cigarety a nasypal si do sklenice plné becherovky čtyři vrchovaté lžíce cukru...

UFO1 ( 2. března 2021 05:42 )

UFO1 ( 2. března 2021 05:41 )

To by musela být dokonalá klonovaná kopie,vždyť je to autentický Miloš 89

UFO1 ( 2. března 2021 05:39 )

Jen ,aby ho nedostal žárlivý Ovčáček

UFO1 ( 2. března 2021 05:37 )

Prymula se svého výdělku na Sputniku prostě nikdy nevzda,co na Vyšehradě upekl,to bude,­peníz­ky,pe­nizky

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa