Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Babiš útočil na Středulu, vadí mu „prezidentské ambice“. Šéf odborářů: Kandidaturu zvážím

Autor: mach - 
1. března 2021
16:50

V nedělním pořadu Partie na CNN Prima News vyzval premiér Andrej Babiš šéfa odborových svazů Josefa Středulu k tomu, aby odešel. Podle něj dělá vše proto, aby se zviditelňoval, protože chce kandidovat na prezidenta. Středula to nevyloučil.

 

Josef Středula na slova Andreje Babiše (za ANO) odpověděl už v neděli na svém twitterovém účtu. „Myslím, že bych měl premiérovu výzvu přijmout a o kandidatuře na prezidenta začít uvažovat,“ potvrdil odborový předák pro Blesk Zprávy.

Na slova premiéra reagoval poměrně ostře pro Blesk Zprávy Jan Farský (za STAN). „Odpovědnost za to, že máme skoro nejvíce mrtvých na světě, nese premiér Babiš. Jeho neschopnost řídit zemi je očividná. Chaos, rozvrat, bezvládí. Jestli by měl někdo odstoupit, tak on. Ne pan Středula, který se snaží dalším obětem nekompetentního premiéra zabránit.“

Předseda Pirátů Ivan Bartoš ve svém vyjádření napsal, že komentovat osobní útoky pana premiéra ve veřejném prostoru nemá smysl. „Kdokoliv s ním nesouhlasí nebo prezentuje jiné názory, je pro pana Babiše nepřítel, na kterého je třeba zaútočit. To zná ze svého predátorského podnikání. ČMKOS sdružuje asi 300 tisíc odborářů a zastupuje více než 1,5 milionu zaměstnanců, což je v součtu přibližně tolik, kolik lidí volilo v roce 2017 projekt pana Babiše. Ten navíc vlastní obrovské průmyslovo-zemědělské impérium. Kdybych měl osobně hodnotit a srovnávat styl práce těchto dvou lidí, tak si troufnu říci, že pan Středula je rozhodně lepším předsedou Odborového svazu než pan Babiš předsedou vlády,“ sdělil Bartoš pro Blesk Zprávy.

 

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

LuCo ( 5. března 2021 18:26 )

Čím větší blbec, tím víc se snaží na sebe upozornit. Pokus o tlučení "psí boudy"? Na toto téma se Středulou nemá cenu hovořit. Je pro něj daleko snadnější se ucházet o post prezidenta.

marmat ( 5. března 2021 14:27 )

robin5: OK...Připomíná tribunu na 1.máje v totalitě......
Jen kynout lidem a mávat vlaječkou .

marmat ( 5. března 2021 14:21 )

Tady se shodneme....Máme 3 lidi, co "UŽ SE VIDÍ" !!!
Fiala, Bartoš i Středula ....kdyby nebyla Pandemie,
byl by to příhodnější "tyjátr"

marmat ( 5. března 2021 14:11 )

LuCo: Středula je vyprofilovanej Svazák ....umělecké jméno "Popula".

LuCo ( 4. března 2021 22:00 )

Republika Kocourkov = prezident komik um.jm. Středulda

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa