Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Vleky na Vaňkově kopci byly opět v provozu: Policisté je zastavili, lyžaře tahá rolba

Aktualizováno -
5. února 2021
18:01
Autor: ČTK, chm - 
5. února 2021
17:02

Policie v pátek opět zasahovala v areálu Vaňkův kopec, kde i přes nařízení vlády druhým týdnem jedou vleky. Nástupní prostor policisté uzavřeli páskami, aby k vleku nemohli lyžaři. Provozovatele policisté předvedli k podání vysvětlení. Vyplývá to z informací, které provozovatel vleků nedaleko Ostravy zveřejnil na svých stránkách. Ve večerních hodinách tak už lyžaře do kopce musela tahat jen rolba.

„Policie přistoupila k zamezení vstupu k vlekům opáskováním a ponechala hlídkující policisty na místě. Zajistili provozovatele na policejní stanici,“ píše se na stránkách střediska. Mluvčí moravskoslezské policie Soňa Štětínská zásah potvrdila. V odpoledních a ve večerních hodinách na místě tak fungovala rolba, která za symbolický poplatek vytáhla lyžaře nahoru.

Provozovatel střediska Martin Kafka vleky spustil více než před týdnem. Rozhodl se tak z ekonomických důvodů. Po povinném uzavření lyžařských areálů se dostal do ekonomických problémů, když musel sehnat 450.000 korun na zaplacení účtu za elektřinu. Hrozilo mu, že jej dodavatel od elektřiny odpojí. 

Snažíme se jen přežít

„Díky obrovské podpoře veřejnosti se nám toto podařilo vyřešit,“ podotkl. Vleky hodlá spouštět i nadále a lidem nabídl prodej předplatného. „Rádi bychom vydrželi s provozem vleku celou zimu. Uvidíme, co na to úřady,“ krčí rameny Kafka. Počítá se správním řízením, ve kterém mu hrozí pokuta až tři miliony korun. „Už jsme v kontaktu s právníky,“ uzavřel.

Pro ČTK uvedl, že současnou sezonu značně poznamenanou koronavirovou epidemií a vládními opatřeními, podle kterých jsou skiareály od konce roku uzavřené, zachránit nelze. „Musíme se jen snažit ji přežít,“ řekl s tím, že žádný postih zatím nedostal.

Video  Iniciativa Chcípl pes představila v Břeclavi své následující kroky  - Hynek Zdeněk, blesk.cz
Video se připravuje ...

al.bunda ( 5. února 2021 17:42 )

Debí.kovi odstřihnout elektřinu a sebrat živnosťák, jinak to bude pořád dokola

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa