Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C

Klaus se vydal na oběd, přes zákaz a bez roušky. V zavřeném podniku strávil hodinu

Autor: Jakub Tomek - 
13. ledna 2021
05:00

Jako by „mocní" soutěžili, kdo okatěji poruší vládní nařízení! Teď má máslo na hlavě exprezident a popírač vládních opatření Václav Klaus (79). Čtenář Blesku ho přistihl, jak si zašel na oběd!

Když Blesk vyfotil dnes už exministra zdravotnictví Romana Prymulu (56, za ANO) při porušení vlastních nařízení, šéf poslanců TOP 09 Miroslav Kalousek (59) nešetřil kritikou. Uběhlo pár týdnů a v zavřeném podniku byl načapán i on sám. A teď už mají do party třetího.

Bývalou hlavu státu přistihl v pražské restauraci Dejvická 34 včera v poledne čtenář Blesku, který do redakce poslal fotografie přicházejícího Klause. „Šel jsem kolem dvanácté hodiny pro jídlo s sebou. V tom ale do podniku nakráčel pan Klaus. Aniž by měl roušku, šel dál, po schodech dolů, jako by se nechumelilo,“ popsal chování exprezidenta čtenář s tím, že vchod hlídali dva Klausovi osobní strážci.

Na toaletě přes hodinu?

To, že restaurace má být zavřená a jídlo vydávat jen přes okénko, zjevně nikdo neřešil. Někdejší hlava státu odešla z podniku zhruba po hodině a čtvrt v doprovodu ochranky.

Blesk kontaktoval i samotnou restauraci. „Pan Klaus je náš věrný zákazník a měl tu objednané jídlo s sebou do krabičky. Stavoval se u nás jen na toaletu,“ řekl do telefonu manažer, který nechtěl říct své jméno. Na dotaz, proč si žádné jídlo tedy neodnášel, odmítl věc dál komentovat. Výmluva na toaletu přitom není nic originálního, použil ji při svém prohřešku i Kalousek.

Exprezident Václav Klaus byl načapán v zavřené restauraci a bez roušky. Byl tam přes hodinu (12. 1. 2021) Exprezident Václav Klaus byl načapán v zavřené restauraci a bez roušky. Byl tam přes hodinu (12. 1. 2021) | Blesk:David Malik Tonda Tran

Blesk se také snažil kontaktovat samotného exprezidenta. „Bez komentáře,“ reagoval Petr Macinka z Institutu Václava Klause. Není to však poprvé, co Klaus okatě provokoval. Při oslavách 17. listopadu přišel na Národní třídu bez roušky a naposledy na sebe upozornil svým vystoupením při demonstraci na Staroměstském náměstí, kde odmítl vakcínu proti koronaviru.

Video  Klausův říjnový projev: Nedopusťme, aby nás paralyzoval záměrně šířený strach  - Redakce Blesk
Video se připravuje ...

Vzpomínky na Rio

Jen měsíc a něco byl Roman Prymula ministrem zdravotnictví. Nerad, ale rezignovat musel poté, co ho Blesk loni v říjnu „načapal" na noční schůzce s šéfem poslanců ANO Jaroslavem Faltýnkem (58) v restauraci na pražském Vyšehradě. Ta měla být pro veřejnost uzavřená, ani jeden z aktérů navíc neměl roušku.

„Asi není diskuze, že byla chyba tam chodit. Na druhou stranu ta smršť, která se kolem toho zvedla, mě až překvapila. Zase jsem to nepovažoval za něco tak dramatického,“ zavzpomínal včera v Blesku Prymula.

On i Faltýnek dostali za přestupek tři tisíce pokuty. A platit má i restaurace Rio´s. Informaci Seznam Zpráv potvrdil náměstek pražského primátora Petr Hlubuček (46, STAN), odmítl ji ale blíže upřesnit. Restaurace se prý může ještě bránit a správní řízení tak není ukončeno. Pokutu dostala rovněž restaurace Šeberák, která měla přes zákaz opakovaně otevřeno. Podle majitele podniku činila 15 tisíc.

Video  Snímky, které usvědčily Prymulu: V hospodě vlastním opatřením navzdory!  - Marek Pátek, Martin Hykl, Aleš Brunclík
Video se připravuje ...

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

motyl8 ( 14. ledna 2021 20:56 )

Je možné, že Klaus nedoběhl na velkou a posr.l se a proteklo mu to až do bot. To se
opláchnout, vyprat a usušit za pět minut nedá.

jajas ( 14. ledna 2021 07:12 )

Myslím, že i tentokrát Klaus poráží své "kolegy", EGO má nevětší a to jeho "já, já, já" to jen dokazuje. Pokud by nesměl říct "já", pak by možná ani nepromluvil....tak blbě na tom je........

jajas ( 14. ledna 2021 07:10 )

Myslím, že mu bude "teprve" 80 let , ale ani to už není právě čerstvé zboží!

marmat ( 13. ledna 2021 23:28 )

e.lesanova: Exceloval a vodvařil se totálně svou amnestií Mega-tunelářů.....
Myslí, že pamětníci vymřeli ?????

marmat ( 13. ledna 2021 23:26 )

Nikoho kupodivu v Mediích nezajímá, kdo je svolavatel posledního - nedělního happeningu na Staroměstském náměstí, kdo naverboval 2000 lidí, Blanické rytíře
a jak probíhalo schválení povolení této provokace na Magistrátu.....
Pana Primátora se NIKDO netroufne zeptat ???
Pan ministr vnitra jede evidentně předvolební kampaň­....­..TO­LERU­JE.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa