Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C

Těžkooděnci rozprášili tajný mejdan v centru Prahy: Záběry z nelegální párty!

Video se připravuje ...
Autor: diz, pom - 
11. ledna 2021
13:29

Hudba na plné pecky, mladí lidé popíjející alkohol a svíjející se v rytmu hudby, většina navíc bez roušek! Takový pohled se naskytl policistům, kteří najisto vyrazili v noci na neděli do Melantrichovy ulice v srdci Prahy. V podkroví domu U pěti korun v Melantrichově ulici našli hned 63 lidí, kteří se účastnili nelegálního večírku. Policisté teď zveřejnili záběry z místa, podívejte se!

Byla to rychlá akce! Desítky policistů a těžkooděnců vtrhly v noci na neděli 10. ledna do Melantrichovy ulice. Velkými vstupními dveřmi se všichni dostali do historického domu U pěti korun, v němž sídlí italská restaurace či hostel. Proběhli chodbou lemovanou fotografiemi slavných italských herců, minuli italskou vlajku a vydali se rovnou po schodech nahoru do vyšších pater. Šli najisto - z vlastních zdrojů totiž věděli, že tam navzdory vládním nařízením právě probíhá nelegální párty!

Video  Záběry z nelegální párty, která se konala v noci na 10. ledna 2021 v centru Prahy.  - Policie České republiky
Video se připravuje ...

Jejich tip se potvrdil, sotva otevřeli dveře. Už v první místnosti objevili hlouček několika lidí, z nichž se téměř nikdo nenamáhal mít nasazenou roušku. Překvapený mladík v kšiltovce si ještě před policisty honem přihnul z kelímku s pivem! Policisté postupovali systematicky dál, místnost po místnosti. O patro výš, přímo pod střechou, pak objevili velkou místnost s kuchyní, kde hrála hlasitá hudba a k sobě se tiskly desítky lidí popíjející alkohol. Na záběrech je také vidět, jak jeden z účastníků večírku zkolaboval! Leží na zemi, nohy má opřené o převrácenou židli a policista mu poskytuje první pomoc.

Účastníky párty pak policisté vyskládali ke zdi, ruce museli držet nad hlavou, následně jednoho po druhém prolustrovali. Jednoho z mladíků, nejspíš organizátora celé párty, pak dokonce odvedli v poutech!

„Na místě bylo nalezeno celkem 63 osob, přičemž 59 z nich bylo cizí národnosti. Tito lidé byli oznámeni pro podezření z porušení současných vládních nařízení,“ řekl Blesku policejní mluvčí Jan Rybanský. Nejen alkoholu však lidé na místě holdovali - policisté řešili také pět osob, u kterých našli marihuanu v přestupkovém množství! „Tři osoby si také převzala cizinecká policie, neboť neměly v pořádku doklady,“ dodal mluvčí.

Sedm organizátorů

Jisté je, že účastníkům večírku hrozí pokuta, organizátora čeká postih přísnější. Večírek podle zjištění policistů nakonec uspořádalo sedm organizátorů. „Ti byli rovněž vyslechnuti a jejich přestupek bude předán k dořešení příslušnému správnímu orgánu, který bude rozhodovat o výši jejich trestů,“ dodal Rybanský s tím, že policisté mohou zbylé osoby pokutovat na místě až do 10 tisíc korun.

V případě jejich nesouhlasu s pokutou bude věc rovněž předána správnímu orgánu, který o výši pokuty rozhodne ve správním řízení. „Zbylé 4 osoby z celkového počtu 63 se pravděpodobně žádného přestupku nedopustily,“ doplnil Rybanský. Dle záběrů z místa se na nelegální večírek přišli bavit převážné mladí lidé, coby jejich vrstevník vypadal také muž, kterého policie vedla spoutaného.

Prastarý dům U pěti korun s gotickým jádrem je stejně jako celé historické jádro Prahy zapsán na seznamu UNESCO. Krom italské restaurace se zde aktuálně nachází hostel, jehož součástí je také asi 200metrový střešní apartmán.

marmat ( 11. ledna 2021 22:52 )

Anifa : Kdo kdy Primátora loni a letos viděl.......dostane medaili!!!
Byl někdy v listopadu u Moravce !!!
a ten se ho bál potřetí zeptat na 2x nezodpovězenou otázku
Dohledatelné !!!

marmat ( 11. ledna 2021 22:47 )

Tonda Colin: Tak děláte všechno, aby byly mrtvoly páleny v noci....
je Vám 13 tisíc mrtvých málo???
Máte vymalováno, nebo vyhuleno, jako ten ležící "pobavenej" cizinec !!!???
A doma by platili jak morovatý, nebo by je TO ani nenapadlo
a sem se jezděj vyřídit ???!

marmat ( 11. ledna 2021 22:43 )

Dělá si Pirát Hřib a potápějící se ČSSD-Hamáček předvolební líbivé tahy ???
NORMÁLNÍ jejich chování není ani náhodou !§§§§§§§§§§§

marmat ( 11. ledna 2021 22:41 )

milan59: To je už jasná sabotáž Hřiba......který je NEVIDITELNÝ !!!!
Krnáčovou jsme "týrali" v TV každý den 3x !
Magistrát vydává na to povolení a NEVIDÍ NIC !!!???
Stejně jako Hamá­ček.­....­...St­aroměs­tské náměstí jednoduše kontrolovatelné
mělo 20 x víc účastníků , než určuje nouzový stav a to bez roušek.......
Policie NEKONALA... .

marmat ( 11. ledna 2021 22:34 )

pyachtb: Asi jste frustrovaný a izolovaný jako dalších 2000 Landovců a Klausovců.....Borců bez roušek....
a NETUŠÍTE vůbec, že stejně je na tom celá Evropa, ale i celý Svět.....
Emigrujte...vemte si další půjčku a leťe na půl roku na Seychely.....
nebo allinclusive do Egypta

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa