Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Vakcinační strategie zapomněla na učitelky ve školce. Plaga chce po Blatném změnu

Autor: ČTK - 
29. prosince 2020
14:25

Ministr školství Robert Plaga (ANO) bude požadovat úpravu strategie, která určuje pravidla očkování proti koronaviru. Ministerstvo zdravotnictví (MZd) v ní opomenulo pracovníky mateřských a speciálních škol, uvedl Plaga na twitteru. Možnost očkování pro pedagogické pracovníky byla podle něj s ministerstvem zdravotnictví dohodnuta jako jedna z priorit strategie. Vyjádření ministerstva zdravotnictví ČTK zjišťuje.

„Nová verze vakcinační strategie tomu však neodpovídá. Obzvláště pracovníci v mateřských a speciálních školách musí být při vakcinaci maximálně upřednostněni,“ uvedl Plaga na twitteru. Formulace v nové verzi strategie podle něj může vyvolávat dojem, že očkování pedagogických pracovníků má nižší prioritu, což neodpovídá situaci.

„Obzvláště pracovníci v mateřských a speciálních školách, kde nejsou nastavena režimová opatření nepřetržitého nošení roušek, by měli být při vakcinaci maximálně upřednostněni. V tomto duchu budeme požadovat úpravu vakcinační strategie,“ popsal Plaga argumenty pro upřednostnění daných zaměstnanců.

Video  První dávka pro Babiše! V Česku začalo očkování proti covidu-19  - Blesk
Video se připravuje ...

30 očkovacích center v Česku

Očkovací strategii schválila vláda 7. prosince. První verze strategie ale ještě neobsahovala podrobnosti k organizaci očkování. Nynější verze byla dokončena před vánočními svátky. V Česku by podle ní mělo vzniknout 30 center pro očkování proti nemoci covid-19 a zhruba od května mají očkovat i praktičtí lékaři. Přednostně budou očkováni zdravotníci, hasiči, policisté či vojáci a také lidé z rizikových skupin při nákaze koronavirem jako senioři či chronicky nemocní. Širší veřejnost se bude moci nechat očkovat asi až od března.

krapotkin ( 29. prosince 2020 19:20 )

To mají soudruzi z toho, že už pod vlivem kapitááálismu zapomněli, co to je plánované hospodářství, protože nejdůležitější jsou jejich nacpaná konta.

sekebo ( 29. prosince 2020 17:00 )

Hlavně, že ji dostal důchodce Milouš, který je už asi půl roku v izolaci v Lánech.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa