Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Důležitý pracovník v Bílém domě přišel o nohu kvůli covidu-19. Co na to Trump?

Autor: Darina Jíchová - 
17. prosince 2020
21:09

Na přelomu září a října část osazenstva Bílého domu včetně prezidenta Donalda Trumpa, první dámy Melanie Trumpové a jejich syna Barrona prodělala koronavirus. Podle agentury Bloomberg původcem nákazy mohl být šéf bezpečnostní kanceláře Crede Bailey. Právě u něho měla nákaza nejhorší průběh, tři měsíce strávil na jednotce intenzivní péče, kvůli koronaviru mu lékaři dokonce museli amputovat část nohy, informovala stanice ABC News.

Bailey byl na tom nejhůře z pracovníků Bílého domu, kteří měli koronavirus způsobující nemoc covid-19. Z nemocnice už byl propuštěn a nyní pokračuje v zotavování v rehabilitačním centru. Stejně jako další Američané, kteří infekci prodělali, i Bailey se nyní musí vyrovnat s vysokými náklady na léčbu, jeho rodina se mu snaží pomoct pomocí internetové sbírky.

Vybírá se hlavně na protézu, kolečkové křeslo a úpravu domu. Sbírku jeho jménem pořádá Dawn McCrobieová, která vysvětlila, že i se zdravotním pojištěním jsou náklady na léčbu „astronomické“. Koronavirus u něj měl skutečně vážný průběh a vedl k amputaci dolní části pravé nohy a palce na levé noze.

Trump mlčí

Bailey, jeho rodina i Bílý dům se odmítli vyjádřit k jeho případu. Nicméně tisková mluvčí Bílého domu Kayleigh McEnanyová tento týden poprvé zmínila jeho bitvu s koronavirem. „Naše myšlenky a modlitby jsou s ním a jeho rodinou, která požádala o soukromí. Podle informací se zotavuje, to rádi vidíme,“ prohlásila McEnanyová.

Prezident Trump situaci svého bezpečnostního šéfa nekomentoval. Bílý dům se rovněž odmítl vyjádřit k tomu, jestli prezident přispěje na Baileyovu sbírku. Spojené státy jsou v současnosti nejpostiženějším státem, od počátku pandemie se zde koronavirem nakazilo už 16,9 milionu osob, přes 307 tisíc lidí nemoci podlehlo.

Video  Co „vyvede“ Trump a proč má za čtyři roky šanci na úspěch? Expert o výměně v Bílém domě i politice Bidena  - Blesk
Video se připravuje ...

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa