Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Nakažená žena porodila v Liberci mrtvé miminko. Holčička byla covid pozitivní

Autor: simao, ČTK - 
10. prosince 2020
14:05

Českem se roznesla zpráva o prvním zemřelém dítěti s covidem-19. Nemocnice v Liberci ve čtvrtek upřesnila, co se odehrálo. V říjnu přijala nakaženou pacientku v pokročilém stadiu těhotenství. Později pak došlo vlivem komplikací k porodu mrtvého dítěte, covid pozitivního.

Tragická zpráva přišla ve čtvrtek z Krajské nemocnice Liberec. Týká se případu, který se odehrál v říjnu, kdy „do KNL přijali pacientku s diagnózou covid-19 v pokročilém stadiu těhotenství“.

„Kvůli komplikacím jejího zdravotního stavu později došlo k porodu mrtvého dítěte, které bylo taktéž covid pozitivní,“ uvedla nemocnice na twitteru.

Se zprávou o tom, že na Liberecku zemřelo první dítě s covidem-19 v ČR, přišla ve středu CNN Prima News. Odkázala se přitom na informaci od mluvčí Ústavu zdravotnických informací a statistiky Lenky Svobodové a uvedla, že šlo o miminko - holčičku.

Liberecký kraj v 5. stupni „psa“

Koronavirová situace v Libereckém kraji, které čelí i zdravotníci v krajské nemocnici, se přitom dál zhoršuje. Testy odhalily v úterý dalších 300 nakažených, v úterý bylo pozitivních testů 301. Podle údajů na webu ministerstva zdravotnictví bylo více než 300 případů za den v kraji naposledy 19. listopadu, od té doby se denní počty nově nakažených držely pod touto hranicí.

Roste i riziko nákazy, po šesti dnech stagnace vzrostlo rizikové skóre v systému PES na 76 bodů, kterým začíná poslední z pěti stupňů.

Přestože se Liberecký kraj zbarvil do fialova, barvy pátého stupně, opatření stejně jako v celé zemi platí nadále pro třetí stupeň. Index v systému PES se za celou republiku drží třetí den za sebou na 64 bodech, což odpovídá čtvrtému stupni.

První případ koronaviru v Libereckém kraji odhalily testy 11. března, od té doby mělo pozitivní test 24.992 lidí, což je 5,6 procenta obyvatel kraje. Téměř 88 procent nakažených už se ale vyléčilo. Takzvaně aktivních případů, což jsou nejen nemocní, ale i pozitivně testovaní bez příznaků, je v kraji aktuálně 2760. Komplikacím spojených s covidem-19 podlehlo v kraji od března 313 lidí, z toho 24 za posledních sedm dní.

matulik333 ( 11. prosince 2020 06:58 )

Ano, toto je k veci. A "pravdu díš" - nový poznatek.

matulik333 ( 11. prosince 2020 06:56 )

Bože, toľko ovcí, ktorým stačí "nadpis Blesku".... V prvom rade, je mi ľúto rodičov, je to veľké trápenie.

Ale k veci, nafukujú tu (ako všetko ostatné de facto) covid sem-covid tam...mrtvé miminko s covidem... Typicky "bleskovo". Bulvár, nič iného samozrejme.

To, že miminko bolo pozitívne na covid, keď mala covid matka, to je naprosto očakávateľné. Každé miminko v brušku predsa sdieľa s matkou krvný obeh! Tudíž covid pozitívna matka znamená, že to má aj miminko. A to neznamená, že miminko muselo na covid zomrieť! Umiera takto mnoho detičiek aj v dnešnej dobe a rodia sa neživé A nie na covid ako taký. Ale teraz zase má čo bulvár nafukovať. Samozrejme to pre bulvár je produktívne, pretože v národe je predsa len stále množstvo tých, čo im "nebylo shůry dáno" a inteligencie moc nepobrali, takže perfektná cieľová skupina pre takéto drby blbé....

beruna ( 10. prosince 2020 19:26 )

Možná by některé mlaďochy, kteří to považují za neškodnou chřipečku, zajímalo, že podle nejnovějších poznatků může zánětlivý proces způsobený covidem způsobit u mužů i nevratnou erektilní dysfunkci příp. přeměnu na fibrózní tkáň. Když začnou mít obavy, že se jim už nepostaví, možná budou mít vůči té chorobě větší respekt.
Odkaz: http­s://ww­w.he­alth­.com/c­ondi­tion/­infec­tious-dise­ases­/coro­navi­rus/co­vid-erectile-dysfunction

ostuda ( 10. prosince 2020 18:37 )

antifa - víš ho-vno vo co go

koronavirus ( 10. prosince 2020 18:07 )

Reagoval idiot

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa