Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Policie vyjádřila podporu zdravotníkům: Do nemocnic rozvážela policejní srdce

Autor: VaB - 
3. listopadu 2020
13:48

O tom, že je práce záchranářů, policistů, hasičů a hlavně zdravotnického personálu náročná, není pochyb. Poděkoval jim i policejní prezident Jan Švejdar. Jeho podřízení pak do nemocnic přivezli symbolické policejní srdce.

Policisté, záchranáři, hasiči a zdravotnický personál. Tihle všichni jsou v první linii. V té, která jako první pomáhá nakaženým koronavirem. Všichni si za náročnou práci a extrémní výkon zaslouží velké poděkování.

Když se Česká republika potýkala s první vlnou koronaviru, největší podporu měl integrovaný záchranný systém - policie, hasiči, záchranáři. Restauratéři jim dávali jídlo, lidé je podporovali potleskem z oken.

Na zdravotníky se ale maličko, v té první vlně, zapomnělo. Ale máme tady druhou vlnu koronaviru, v té se „role“ trochu otáčejí. Největší podporu veřejnosti mají právě zdravotníci v nemocnicích napříč Českem.

Video  Policisté vyjadřují podporu zdravotníkům.  - Policie ČR
Video se připravuje ...

Policisty napadlo, že se jim odvděčí za jejich náročnou a nekončící práci. „Často nás nazýváte první linií... A my v ní částečně stojíme. Ale ta skutečná první linie každý den, hodinu i minutu bojuje o záchranu mnoha lidských životů. A my jí vyjadřujeme tu největší podporu. Policejní srdce bije pro zdravotníky! Dnes víc než kdykoli předtím,“ uvádějí policisté na twitteru.

Přiložili i video, na kterém policejní prezident Jan Švejdar jede do nemocnice v Hradci Králové a tam symbolické policejní srdce vylepuje. „Vážení lékaři, sestřičky, zdravotní personále, zkrátka všichni, kteří se staráte o naše zdraví. Nacházíme se ve velmi těžké době, dnes už podruhé,“ říká Švejdar ve videu.

„Zítra, až půjdete do práce, anebo z práce, najdete na svých dveřích toto symbolické srdce. Je to srdce policistů, policistek, občanských zaměstnanců, které vám má vyjádřit respekt, úctu k té vaší práci, kterou nemáte vůbec jednoduchou,“ dodává a všem v nemocnicích děkuje.

pfoto1 ( 3. listopadu 2020 18:24 )

Vařená, dušená, nebo pečená?

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa