Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Právě on vyhlašuje nejpřísnější opatření: Pod rouškou tmy si Prymula bez roušky vyrazil do restaurace!

Autor: REDAKCE - 
23. října 2020
05:00

Ztemnělý Vyšehrad, půl hodiny před půlnocí na čtvrtek. Muž, který má porazit pandemii, vychází z restaurace. Ta má být přitom podle jeho vlastních pravidel zavřená! Ministr zdravotnictví Roman Prymula (56, za ANO) nejspíš káže Čechům vodu, a sám pije víno.

Do kamer dělá psí oči, přes sociální sítě rozesílá úpěnlivé prosby: „Já vás prosím, zůstaňte doma!“ Při speciálně objednaných televizních proslovech apeluje na všechny Čechy, že bez jejich spolupráce není šance koronavirovou pohromu zdolat. „Prosím, pomozte mi v mé práci...“

Kárá všechny, kdo odmítají jeho opatření respektovat, kvůli ohromným počtům pozitivně testovaných a děsivým výhledům na možný kolaps českého zdravotnictví je nucen restrikce dál zpřísňovat a chod společnosti osekávat na nezbytné minimum. „Jděte do práce, nakoupit a domů,“ prosí vláda občany ve středu po poledni.

Ministrův výsměch

Pár hodin nato se Prymula všem, kdo jeho pravidla disciplinovaně přijímají, doslova vysměje do obličeje! Pod rouškou tmy vchází do mírně odlehlé pražské restaurace, kde by přitom podle jím stanovených regulí mělo být dávno zhasnuto a zamčeno na petlici!

Šéf českého zdravotnictví dorazil podle informací Blesku do luxusního podniku Rio’s před desátou večer. Po nějakém čase ven vyšli další lidé, zjevně v dobré náladě. Nikomu zjevně nevadilo, že tady v tuhle dobu nesmí být otevřeno ani výdejní okénko!

Video  Prymula vzkázal: Zůstaňte doma. A lidé se ho ptají, co mají dělat o víkendu?  - Twitter - R. Prymula
Video se připravuje ...

Ústenky? Proč?!

Kolem půl dvanácté pak vychází i hlavní bojovník proti koronavirové epidemii, která se v Česku vymkla kontrole. Zastrkuje si peněženku do kalhot a – ovšemže bez roušky – míří k přistavené vládní limuzíně.

Ústa si nezakryje ani ve chvíli, kdy mu vzorně zarouškovaný šofér otevírá dveře – další porušení vládních nařízení. A ministr si ochranu úst a nosu nedá ani v autě, přestože i tam podle vlády tuhle povinnost má. Pokud mu tedy šoféra nedělá někdo z rodinných příslušníků...

Sedánek ve vyšehradské restauraci ale pokračoval ještě dál. Z politických špiček se totiž na místě ve stejný čas vyskytoval i šéf poslanců ANO Jaroslav Faltýnek (58)! Druhý muž Babišova hnutí z podniku vyšel až kolem půl jedné. Sedl za volant a odjel, aby se zakrátko zase vrátil, na chvilku zmizel vevnitř a objevil se s majitelem restaurace Raimundem Špundou (69). Oba muži cosi dojednávali jen pár desítek centimetrů od sebe, že bez roušek, to už asi nepřekvapí...

Milí Češi, dočetli jste tento neuvěřitelný příběh až sem? Tak teď si dejte roušku, jděte do práce, na nákup a pak hned domů! Buďte LEPŠÍ a ZODPOVĚDNĚJŠÍ než pan ministr.

Luxus ve stínu baziliky

Restaurace Rio’s se nachází na historickém pražském Vyšehradě přímo vedle baziliky sv. Petra a Pavla. Sama sebe představuje jako jeden z nejatraktivnějších podniků v metropoli, který je vyhlášený „pro své vynikající hovězí steaky a čerstvé ryby s nabídkou těch nejlepších vín“.

Svým hostům nabízí čerstvé a kvalitní suroviny, stejně jako prvotřídní servis a komfort. Není to zadarmo. Předkrm tu vyjde na tři stovky a hlavní jídlo s přílohou na 600 až 700 korun. Majitel Raimund Špunda (69) ale hned na úvodní webové stránce upozorňuje: „Restaurace je bohužel opět z nařízení vlády zavřena. Znovu jsme ale pro Vás otevřeli alespoň okénko. Zastavte se za námi při zdravotní procházce Vyšehradem.“

Majitel podniku Raimund Špunda Majitel podniku Raimund Špunda | M. Pátek, M. Hykl

Z nařízení vlády:

  • Restaurace musejí být od středy 14. října uzavřeny a prodávat občerstvení mohou jen přes výdejní okénko, a to do 20 hodin.
  • Nosit roušku je povinné i venku na území obcí, pokud je člověk blíže než dva metry k jinému, výjimku mají jen rodinní příslušníci.
  • V autech musí mít člověk nasazenu roušku, pokud v něm nejede sám nebo se členy své rodiny.

Takhle ministr naléhal na občany

„Bez každého z vás, bez vašeho porozumění pravidlům, bez vaší důvěry v to, že mají svůj smysl, a bez jejich dodržování virus neporazíme!“ (13. října 2020)

Video  Prymula promluvil k národu: „Čekají nás neveselé týdny.“ Čechům se omluvil  - ČTK
Video se připravuje ...

O tom mluvil biochemik Trnka: Papalášům lidi nevěří...

Neustále žehrají na to, že jim lidé porušováním nařízení kazí snahu zkrotit epidemii. Jenže proč Češi, pokud jde o přísná opatření, věří vládě čím dál tím méně? Na to má jasný názor přednosta Ústavu biochemie, buněčné a molekulární biologie 3. lékařské fakulty UK Jan Trnka (42). Podle něj je to zmateností a nesrozumitelností komunikace, ale i tím, že dělají „papalášské věci“. „Je to dáno tím, že se různí představitelé vlády ukazovali v situacích, kde porušovali ta svoje vlastní pravidla a pak to nějakým způsobem omlouvali. A já rozumím tomu, že pak lidi si řeknou, tak moment, jestli oni to teda nedodržují, tak to možná tak vážné třeba není, já to musím taky dodržovat,“ řekl Trnka Českému rozhlasu.

Video  Reakce Prymuly na video zachycující party  - Twitter - Roman Prymula
Video se připravuje ...

borges ( 25. října 2020 05:07 )

Máš pravdu Alane, je to fraška, ale ty jsi asi ještě nepochopil, že ti herci v té frašce byli kluci od vás. A ta fraška se jmenuje ANO. A nejde tam o roušku Alane, ale o prachy. Ale neboj, za rok bude líp .. A Blesku velké plus a poděkování. Svinstvo je Alane stejné jak u ODS, tak u ANO. Zapoj někdy taky hlavu, než něco napíšeš..

borges ( 25. října 2020 04:56 )

Bingo Sikip, teď jste se uhodil hlavičkou o stoličku. Je vidět, že vám to pálí. Kdo fotil a kdo článek napsal je opravdu nejdůležitější v téhle smutné kauze .. Hrdinové jsou naopak ti vaši protikorupční kluci, co nekecaj a makaj až do půlnoci. Zase budeme ve světě chvilku slavní ..

borges ( 25. října 2020 04:50 )

To je tak, když volíte nenažraný blbce co mají pořád málo a neštítí se vydělávat i na kovidu.. Tohle je ta pravá žumpa. Za tohle by Blesk mněl dostat Řád Bílého lva ..Díky

borges ( 25. října 2020 04:40 )

Nefouklo tě pod tašky? Jen prázdná kebule nepochopí, že ta žumpa o které tak rádi mluvíte, se teď v přímém přenosu provaloila u vás. A jen blb si může myslet, že tam soudruzi domlouvali příchod amíků. Je to tak, že nenažraný Faltýnek s nenažraným Primulou si domlouvali kšefty na nákup zdravotního materiálu. "Jel sem domů, bydlím na Proseku, tak to bylo blízko", říkal Faltýnek. A pan ředitel nemocnice, aby to stihl, asi přiletěl z Ostravy Gripenem. Podplukovník to se šíbrem Faltýnkem prostě pohnojil a musí z kola ven. A kydat špínu na Kalouska, Blesk a opozici ukazuje jen jak jste hloupá ..

jdi-se-bodnout ( 23. října 2020 23:22 )

Jedna věc je rouška, druhá věc je, že restaurace měla být zavřená.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa