Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Pandemie drtí kurýry. Přepracovaní doručovatelé umírají v Koreji vyčerpáním

Autor: ČTK - 
22. října 2020
15:51

V Jižní Koreji zemřelo z přepracování 14 zaměstnanců doručovacích společností, zatížených kvůli epidemii koronaviru více než obvykle. Zaměstnanci musejí vyřídit mnohem více objednávek než v minulosti, informovala agentura Reuters. Zatím poslední oběť tohoto pracovního vypětí zemřela tento týden.

Byl to zaměstnanec firmy CJ Logistics, kterému se udělalo špatně v úterý při krátké večerní pauze a později zemřel v nemocnici. Mezi mrtvými je i člověk, který spáchal sebevraždu a v posledním vzkazu napsal, že nemůže dál snést těžké podmínky vyčerpávající práce. Příčinou úmrtí dalšího ze skupiny byl infarkt. Rodiny ostatních označily úmrtí termínem kwarosa, který se používá při náhlé smrti z přepracování vyvolané srdečním selháním nebo mrtvicí.

Firma slíbila zlepšení

Firma CJ Logistics vydala veřejnou omluvu kvůli úmrtí pěti svých zaměstnanců a slíbila, že pracovní podmínky zlepší. Jde o největší doručovací firmu v zemi. Pracuje pro ni 20 tisíc lidí a vedení už oznámilo, že jedná o odškodnění rodin zemřelých. O jednoho kurýra přišla i menší společnost Hanjin Transportation. I ta se za toto úmrtí omluvila a slíbila, že nároky na pracovní výkon sníží. CJ Logistics chce najmout více zaměstnanců a bude požadovat, aby všichni doručovatelé podepsali pojištění proti pracovní nehodě.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa