Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Svatby unikly drsným opatřením: Oslavy až do půlnoci, kapela může vzít i zpěváka

Autor: ČTK - 
9. října 2020
17:32

Svatby mají z některých současných opatření výjimku. Tento víkend, tedy ode dneška do neděle, nemusejí s oslavou končit současně se zavírací dobou restaurací, která je stanovena na 20:00. Slavit mohou až do půlnoci. Nemusejí se vzdát ani kapely se zpěvákem. ČTK na to dnes upozornila zakladatelka a manažerka svatební agentury Wedding Design Markéta Fryčová.

V České republice od pondělí platí nouzový stav a s ním je omezen i počet účastníků hromadných akcí uvnitř na deset, venku na 20. Na svatby se ale omezení nevztahuje. Pokud se sňatek bude konat v restauračních prostorech, řídí se počet účastníků počtem míst k sezení. V jiných prostorách by podle Fryčové měl být limit 100 lidí. Sama se ale raději jistí stejným počtem židlí a účastníků, řekla.

Toto by mělo podle čtvrtečních usnesení vlády platit do neděle. V opatřeních ale není uveden další týden. Následně je jasné, že od 19. října bude počet účastníků svateb omezen na 14 dní na 30 lidí. Stále ale bude možné slavit do půlnoci. Informaci o chybějícím údaji ČTK zjišťuje na ministerstvu zdravotnictví.

Na svatbách se může zpívat

Vláda dále zakázala koncerty a další představení, na kterých se převážně zpívá. I tady platí podle Fryčové pro sňatky výjimka. „Volali jsme na informační linku 1221 hygienické služby. Řekli nám, že kapela na svatbách může být a může i zpívat,“ uvedla.

Současná situace je podle Fryčové velmi složitá. „Vše se nám mění pod rukama ze dne na den. Snažíme se predikovat, připravovat různé scénáře, ale vše předvídat nelze. Celou svou práci nyní stavíme na tom, že doufáme,“ řekla. Dodavatelé si podle ní po čtvrteční tiskové konferenci vlády nebyli jistí, zda budou svatebčany muset ode dneška odvážet ve 22:00 nebo 20:00. Resorty tápají, zda například na následující víkend mohou svatby potvrdit, nebo je mají zrušit, dodala.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa