Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C

Pražský magistrát podpoří výuku na dálku. Středním školám pořídí 500 modemů pro sociálně slabší žáky

Autor: ČTK - 
5. října 2020
15:30

V současné pandemické době není jiného zbytí, než opět pozvolna přecházet na distanční výuku. Pražský magistrát si toho je vědom, proto studentům středních škol ze sociálně slabších rodin hodlá pořídit 500 modemů. V plánu je totožná objednávka i pro žáky základních škol.

„Modemy mají žákům ze sociálně znevýhodněného prostředí pomoci, aby to období 14 dní mohli překlenout a aby i oni měli přístup k distanční výuce. Týká se to našich středních škol, které jsou zavřeny,” řekl radní pro oblast školství Vít Šimral (Piráti).

Modemy budou rozdělovat ředitelé jednotlivých škol. „Mají přehled o situaci na své škole. Vychází to na pět modemů na školu, ale některé je nevyčerpají. Ty budeme moci přerozdělit jinam,” řekl Šimral. Rodiny nebudou k přidělení modemu potřebovat žádné další dokumenty, například od sociálního odboru a podobně, aby modem dostaly. Rozhodnutí bude podle Šimrala pouze na ředitelích.

Základní školy

Magistrát chce jednat o pořízení modemů rovněž pro základní školy, které zřizují městské části. Modemy po magistrátu prý již poptávala radnice Prahy 11, která by jich potřebovala několik desítek. „Podle pana ministra Prymuly můžeme třeba i očekávat v Praze, pokud se ta situace nezlepší, uzavírání druhých stupňů základních škol. Proto si myslím, že by bylo férové podobné nabídky získat i pro městské části a jejich školy,” řekl Šimral.

Čísla jsou velká

Prymula v neděli v České televizi řekl, že v Česku každý den přibývá 420 pozitivně testovaných žáků a studentů. Nakažených pedagogů je 1680 a žáků a studentů přes 8 200. Učit na dálku musí už vysoké školy, od pondělí také školy střední. Ministerstvo zvažuje dočasné uzavření i zmíněných druhých stupňů základních škol. Na nich byly zatím zakázány pouze sportovní činnosti a zpěv.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa