Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Zamíří nakažení na stadiony? Ostražitost polevila, Kazachstán zažívá masivní druhou vlnu

Autor: ČTK - 
23. června 2020
14:20

Největší město v Kazachstánu, Almaty, uvažuje o přebudování dvou sportovních stadionů na nemocnice určené pro pacienty s podezřením na koronavirus či s prokázanou nákazou. Oznámil to dnes šéf zdravotnického odboru místní radnice. Dosavadní zdravotnická zařízení v téměř dvoumilionovém městě jsou již přeplněná.

Středoasijský stát sousedící s Čínou a Ruskem zápolí s šířením koronaviru poté, co v polovině května zmírnil opatření proti nákaze, připomněla agentura Reuters. Mezitím počet potvrzených případů stoupl z pěti tisícovek na bezmála 29 000.

Jeden z krytých stadionů na okraji Almaty by mohl pojmout tisícovku lůžek, řekl novinářům Kamalžan Nadyrov poté, co si obyvatelé města začali stěžovat na sociálních sítích, že přeplněné nemocnice odmítají přijímat další pacienty.

Kazašský prezident Kasym-Žomart Tokajev uvedl, že lidé polevili v ostražitosti, což vedlo k opětovnému vzestupu nákazy.

Video  Drahoš: Chování Číny se mi nelíbí. Na Tchaj-wan jedu jako vědec.  - Blesk - Nikola Forejtová
Video se připravuje ...

papik ( 23. června 2020 21:45 )

No někdo by na to by na to nepřišel, i kdyby mu to naservírovali na zlatém podnose. Ona představa, že místo ventilátorů osíme roušky a místo nich bychom tu údajně začali padat na ulici (což se mimochodem neděje NIKDE na světě a zdejším rádobyinteligentům s náhubkem na tom nepřijde nic divné) je už sama dostatečně absurdní. Ale náš svět je už na tolik absurdní sám o sobě, že to považuje spousta lidí jako naprosto logické - vlastně jen ze strachu z útoků vlády a policie. Já jen čekám, kdy zavedou trestný čin "popírání pandemie" i tady, aby to bylo skutečně dokonalé.

al.bunda ( 23. června 2020 17:48 )

Na ti jsi přišel úplně sám???? Tys bedna

papik ( 23. června 2020 14:54 )

To jste zjistili pomocí těch spolehlivých testů, podle kterých mají "koronavirus" i stromy a kameny, 90% "nakažených" nemá žádné zjevné problémy a zbylých 10% má pouze problémy způsobené jinými příčinami? U kterého dostávaly nemocnice v zahraničí 5000 € za každého, komu napsali do úmrtního listu Covid-19? U kterého v USa dávají na ventilátor každého kdo má teplotu, aby se na něm vzápětí udusil pod vlivem anestetik? Ne, pravda o "korunkovém" viru je yta, že se jedná o naprosto odporné spiknutí proti lidstvu a pravda o těch, co předstírají, že se nás snaží na oko před tímto virtuálním strašákem zachránit je děsivější než ten nejzvrácenější horor. Nemluvím o obyčejných lékařích. Ti jen musejí být zticha.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa