Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Holčička (†10) pro zdravotníky vlastnoručně ušila 100 roušek: Teď zemřela při tragické nehodě!

Autor: ran - 
22. dubna 2020
22:58

Teprve desetiletá Lexi Collinsová ráda šila a skoro celá její rodina pracovala ve zdravotnictví. Dívka proto ušila úplně sama kolem stovky roušek. Sestry jí poděkovaly veřejně na sociální síti za její práci a dobré srdce... Za pár dní nato ji však nešťastně potkala tragická nehoda! 

Lexi Brooke Collinsová z texaského městečka Munday měla maminku, babičku i tetu zdravotní sestru a tatínka a strýce zdravotního bratra. Byla nadšená do všeho, co nějak souviselo s profesí, jež byla s její rodinou tak těsně provázaná. Protože v jejím městě, jako ostatně i jinde po celém Texasu, byl nedostatek ochranných prostředků pro zdravotníky, ušila vlastnoručně sto krásných a funkčních roušek. 

Vzápětí se šikovné dívce dostalo uznání a poděkování na sociální síti nemocnice, informoval server Daily Mail. Její maminka také hned odpověděla. „Zbožňuje šití, a protože jsem sestra, chce takhle pomoct všem sestrám, co zvládne. Hlavně ať to všichni u vás ve zdraví přečkáte! Lexi je šťastná, že mohla přiložit ruku k dílu.“ 

Rodinu andílka s velkým srdcem potkalo jen pár dní po předání roušek neskutečné neštěstí, když malá Lexi utrpěla zranění neslučitelná se životem v blíže nepopsané nehodě se čtyřkolkou.

„Lexi byla výjimečné dítě. Byla bystrá, talentovaná, napřed o několik let vůči svému věku, ale především měla to největší srdce, jaké jsem u dítěte poznala,“ řekla podle Daily Mail místním médiím Karen Loganová, jedna z městských radních.

Na počest holčičky lidé ve městě obepínají stromy tyrkysovými stuhami, upomínajíce tak na Lexinu oblíbenou barvu. Na podporu rodiny a v rámci piety se také prodávají trička ve stejné barvě s nápisem „Žij jako Lexi“. 

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa