„V září mi rakovina vzala mámu, v listopadu stejným typem rakoviny onemocněla má sestra. V lednu jsme si vyslechli, že náš táta má rakovinu, kterou už není možné léčit, a 14 dnů nato mi předali genetickou zprávu, že jsem nositelka vysoce rizikové vlohy BRCA2,“ líčila svůj krušný půlrok na sociální síti Radana Labajová, rusovlasá zpěvačka ze skupiny Holki. Z preventivních důvodů se proto odhodlala k adnexetomii a následné mastektomiiodstranění vaječníků, vejcovodů a ňader totiž eliminuje riziko onemocnění touto krutou nemocí.

„Jsem ráda, že má operace nemusela být kvůli viru covid-19 odložena a že vše dopadlo výborně. Následná domácí péče je trochu divočejší, ale zvládám to. Nejvíce mě dostal popisek u injekcí na ředění krve, které si musím píchat sama. ‚Posaďte se, uvolněte se a zasuňte celou jehlu kolmo.‘ Kdo se do pr*ele uvolní, když má sám do sebe zabodnout jehlu? Odstřihnutí stehů taky velká paráda,“ líčila nepříjemné chvilky po adnexetomii.

„Péči o sebe člověk prostě zvládne, ale s čím se teď srovnávám velmi těžko, je, že po mé operaci navždy odešel táta, a kvůli omezením u něj nemohl nikdo z nás být. Ani jeden z nás tří sourozenců u jeho postele nestál a nedržel ho za ruku, tak jako jsme byli s naší mámou. TOHLE SI NIKDO NEZASLOUŽÍ,“ stýskala si na instagramu. „Naštěstí jsem díky dnešním technologiím a mým sourozencům měla pohřeb online – děkuji,“ dodala sympatická zrzka.

Se žalem se rozhodla zatočit po svém – ostříhala si vlasy. „Dělám to vždy, když prožiju něco, s čím vnitřně bojuju. Nevím proč, asi mě to uklidní. Možná čekám, že s každým centimetrem odejde kousek smutku,“ vysvětlila své na první pohled trochu nepochopitelné jednání, které jí však dává naprostý smysl. Snad se jí podaří překlenout tyto těžké časy a začne pro ni zase brzy svítit slunce. A nejenom pro ni, ale i pro jejího synka Theodora (9), co v krátkém časovém úseku přišel jak o babičku, tak i o dědečka. Oporou jsou Radaně jistě i její pěvecké kolegyně ze skupiny Holki Nikola Šobichová (37) a Kateřina Brzobohatá (37)...

VIDEO: Skupina Holki: Hudbu děláme zadarmo!

Video
Video se připravuje ...

Skupina Holki: Hudbu děláme zadarmo! Thomas Kruchina, Ondřej Rybár, hudba: freemusicarchive.org (“Tell Me What I Want” by Isolated Atoms)

Fotogalerie
33 fotografií