Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Víkend ve znamení pokut: Lidé si slunce užívali bez roušek, strážníci v Praze řešili 2427 prohřešků

Autor: ČTK - 
20. dubna 2020
13:07

O víkendu bylo v Praze opět spoustu neposlušných občanů. Nejčastěji šlo o porušování nařízení mít zakryté dýchací cesty a zákazu shlukování. O víkendu strážníci zaznamenali 2427 prohřešků! I když většinu z nich šlo vyřešit domluvou, ve čtyřiačtyřiceti případech museli přestupek oznámit správnímu orgánu.

V sobotu, kdy bylo hezky, se většina oznámení na linku 156 týkala mladých lidí popíjejících v parcích bez roušky a rovněž bezdomovců, kteří neměli zakrytý obličej. „Lidem také hodně vadili cyklisté bez roušek v místech, kde bylo více lidí,“ podotkla mluvčí. V neděli bylo chladněji a venku bylo méně lidí, kteří většinou vládní nařízení dodržovali. „Odpoledne, kdy se vyčasilo, řešili strážníci problémy na veřejných sportovištích,“ uvedla mluvčí pražské městské policie Irena Seifertová.

Více než 2000 víkendových přestupků se týkalo sundaných roušek. „Ve 369 případech se lidé nedovoleně shlukovali, dále strážníci řešili osm případů porušení v souvislosti s provozovnami a restauracemi,“ dodala mluvčí.

Od počátku mimořádných opatření městská policie v hlavním městě zjistila 19 283 prohřešků. Jednoznačně nejčastější je nenošení roušek, těchto případů bylo více než 16 200. Pětsetkrát museli strážníci přestupky oznámit správnímu orgánu.

Pokuta až 10 tisíc

Za porušení zákazu vycházení bez roušky hrozí pokuta až 10 000 korun. Zatím je možno sankci řešit jen ve správním řízení, což je podle ministra vnitra Jana Hamáčka (ČSSD) zdlouhavé. Vláda tak navrhla, aby policisté a strážníci mohli porušení vládních opatření kvůli koronaviru pokutovat na místě. Návrh předminulý týden těsnou většinou schválili poslanci.

zvonik54 ( 21. dubna 2020 04:59 )

Nařízené nošení roušek z hlediska zásobování obyvatel rouškami, je nesmyslné, protože když stát něco takového nařídí a nedodá to obyvatelům, kterým to nařídil nosit, a není to na trhu, tak je to prostě buzerace a šikana, nebo se skutečně roušky musí nosit jen pod tlakem tzv. ,,rouškového náboženství". Apropó: ČR je na zkoušku situovaná do role velkého blázince, že jako rouškou chráním své okolí, když náhodou kýchnu z důvodu, že všechno v okolí kvete. Přitom zdravotní stav lidí se s rouškou akorát zhoršuje a špatně se dýchá při namáhavé činnosti v práci. Ani tzv. ,,debilní pořady" v televizi, kde vystupuje jen JEDEN moderátor v natáčecí místnosti a má roušku, neobstojí, že chrání své okolí, když skutečně JENOM PROPAGUJE ,,ROUŠKOVÉ NÁBOŽENSTVÍ" (jako propaguje své náboženství Islám).

jasnovidec01 ( 20. dubna 2020 13:38 )

Estebáci měli žně,konečně našli možnost jak uplatnit své nadání !!!!!!!Kre.téni je slabé slovo.. to museli mít ty naši pos.ranci radost že tolik vydělají ,když Babuše rujnuje ekonomiku a přebarvenej neúspěšnej po- super stár se namáhal zbytečně ,a tak se chudáček snaží strašit lidi,oni si fakt myslí že jsme tupé ovce a budeme ty zastrašovací manévry do nekonečna tolerovat,vždyť jsme v cizině k smíchu s těma hadrama na tlamičkách,asi by to chtělo vyjít na náměstí a v hojném počtu.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa