Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

Koronatanec už tancují i ve školách: Žáci z Hodkovic nad Mohelkou děkují IZS

Autor: DH - 
10. dubna 2020
17:17

Koronatanec, který vytvořili čeští policisté, se stal velkým hitem. Jeho obdobu sdíleli i hasiči, nebo dokonce kolegové až z Indie! Výzva se ale dostala i mimo kruhy bezpečnostních složek a výzvu policistů přijali i žáci základní školy z Hodkovic nad Mohelkou.  

Tanec, který má veřejnost pobavit, ale zároveň ji vtipnou formou informovat o tom, jaká opatření mají v rámci nouzového stavu dodržovat, vymysleli čeští policisté. Nápad se rychle začal šířit a videa s koronavirovým tanečkem začali členové bezpečnostních složek hojně sdílet. Navíc se začali přidávat i běžní občané.

Policie na svých stránkách zveřejnila video z dílny žáků ze Základní školy Hodkovice nad Mohelkou, kteří se inspirovali policejním koronatancem a vytvořili si i vlastní choreografii.

„Cílem jejich tanečku je nejen pobavit, ale ukázat svým vrstevníkům, jak moc důležité je dodržovat základní pravidla hygieny, a tím se tak proti zákeřné nákaze chránit,“ napsala policejní mluvčí Vladimíra Štýtrová.

Žáci, kteří video natočili a umístili na kanál YouTube, chtěli zároveň policii a ostatním složkám IZS poděkovat za její obětavou práci v době celosvětové pandemie koronaviru.

Video  Strážnice v Brně předvedly Coronavirus Dance Challenge  - MP Brno
Video se připravuje ...

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa