Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

O děti se neboj, zašeptal nakažené manželce: Zdravotní sestra těsně poté zemřela

Autor: ran - 
5. dubna 2020
16:54

Areema Nasreenová (36) zemřela v hrabství West Midlands v nemocnici, ve které 16 let pracovala jako zdravotní sestra. Byla předtím zcela zdravá, žádné neduhy ji netrápily. Ač lékaři doporučovali, aby se k ní nikdo z rodiny nepřibližoval a nákazu nechytil, manžel se slovy „já prostě musím“ šel a naposledy ji objal. Pak zemřela.   

Zatím nejmladší britská oběť z řad zdravtníků se pro její spoluobčany stala velkým mementem. Rodina pozůstalé Britky volá k dodržování zavedených hygienických opatření. Vzhledem k tomu, že na ostrovech mají v disciplíně při dodržování opatření proti koronaviru přece jen ještě rezervy, není to pravděpodobně jediná a ani poslední podobná výzva.

Podle informací serveru Daily Mail Areema Nasreenová, která byla muslimského vyznání, zanechala po sobě děti ve věku 8, 10 a 17. Ty se určitě nemusejí bát, že by se o ně neměl kdo postarat. Manžel Areemy to slíbil jejich matce na smrtelné posteli. Ležela napojená na ventilátor, když k ní muž přistoupil a něžně jí do ucha zašeptal, že se o děti postará. Areema se v ten okamžik rozplakala. Umřela v manželově objetí.

Zdravotní sestra trpěla klasickými vážnými symptomy onemocnění Covid-19. Měla horečky, bolesti celého těla a kašel. Testy nákazu prokázaly, žena musela být připojena na ventilátor. „Jsme z toho všeho úplně mimo. Složili jsme se z toho. Prostě nemám slov,“ řekla Areemina sestra Ash (31) serveru The Sun. 

Nedávno na nákazu koronavirem zemřela ve městě Margate v hrabství Kent i jiná „frontová“ zdravotní sestra, jen o tři roky starší Aimee O'Rourkeová (39). 

„Nadcházející týden má být venku krásně a lidé budou v pokušení jít si užít jarního počasí. Ale všechny snažně prosím, vzpomeňte si u toho na Aimee a Areemu a zůstaňte doma. Kvůli nim. Pokud nebudeme dodržovat opatření, lidé budou umírat,“ zaznělo na tiskové konferenci z úst britského ministra zdravotnictví Matta Hancocka.

Podle Daily Mirror poslední statistické údaje hovoří o 38 168 potvrzených případech nákazy ve Velké Británii. Mrtvých spojovaných s koronavirem mají ostrovy v současné době 3 605.

 

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa