Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 18°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Další nakažení koronavirem v Thomayerově nemocnici: COVID-19 se prokázal u sestřiček, lékařky i stařečků

Autor: ČTK - 
1. dubna 2020
10:38

Na oddělení následné péče Thomayerovy nemocnice v Praze má nákazu novým typem koronaviru 24 seniorů. Pozitivní test se ukázal u dalších 11 pacientů z celkových 27. Nákaza se prokázala u dalších pěti sester z tohoto oddělení. Všichni nakažení zaměstnanci jsou v domácí karanténě. Nemocnice to uvedla na webu. Podle mluvčího nemocnice Petra Sulka je však pracoviště stabilizované a funguje v omezeném režimu. Na pracovišti stále platí režim karantény a zákaz návštěv.

„Pozitivní test se ukázal u dalších 11 pacientů a u tří byl test naštěstí negativní. Dále jsme dostali výsledky testů i u ostatních zdravotníků zmíněného pracoviště a bohužel se nákaza ukázala u dalších pěti sester. V rámci uvedené stanice se tedy jedná o osm pozitivních sester a jedné lékařky,“ uvedla nemocnice.

Pacienti s negativním testem byli podle mluvčího umístěni do samostatného pokoje. Ošetřující personál si při každém vstupu do jejich pokoje vyměňuje veškeré ochranné pomůcky tak, aby zabránili případnému přenosu nákazy.

Úplnou karanténu na oddělení zavedli už dříve z důvodu podezření na COVID-19 u tří zdravotních sester, šlo o komunitní přenos.

Nemocnice nechala testovat 25 seniorů, kteří byli v této části oddělení hospitalizováni. Výsledky testů byly nejprve negativní, ve středu 25. března nemocnice potvrdila 13 nakažených. V případě, že by se zdravotní stav pacientů zhoršil, má Thomayerova nemocnice pro tyto účely připravena ventilovaná lůžka či oxygenoterapii.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa