Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Koronavirus připravil poslankyni o chuť a čich. Zmínila i „šílenou bolest na prsou“

Autor: Darina Jíchová - 
20. března 2020
20:55

S koronavirem se potýká také náměstkyně britského ministra zdravotnictví Nadine Dorriesová (62). Nákaza se u ní potvrdila počátkem března, od té doby poslankyně zůstává v izolaci. „Přišla jsem o chuť a čich,“ popsala obtíže spojené s koronavirem, který byl diagnostikován i u její matky (84). Zprávu přinesl list Daily Mail.

Matka Dorriesové je na tom mnohem lépe než politička. „Moc nechápe, proč je kolem toho tolik povyku. Dneska byla na zahradě stříhat hortenzie a pak se starala o mě,“ informovala Dorriesová na svém twitteru. Ženy byly ze začátku v karanténě společně, politička zprávu o své diagnóze obdržela, když byla u matky na návštěvě.

Matka náměstkyně britského ministra zdravotnictví Nadine Dorriesová (62). Matka náměstkyně britského ministra zdravotnictví Nadine Dorriesová (62). | Twitter Nadine Dorriesové

Dárek k narozeninám

„Byla jsem jí popřít k narozeninám, moc mi poděkovala za dárky, co jsem jí donesla, hlavně za koronavirus,“ poznamenala Dorriesová. Upřesnila následně, že už je u sebe doma.

„Co je zarážející, je fakt, že jsem přišla o chuť a čich. Jediné, co dokážu rozlišit, je zda to, co piju nebo jím, je horké či studené. Nemá pro mě cenu dávat si do horké vody sáček s čajem,“ svěřila se ve svém příspěvku.

Dorriesovou rozčiluje jednání „nezodpovědných“ a „sobeckých“ Londýňanů, kteří odmítají výzvy k tomu, aby pracovali ze svých domovů a aby omezili svůj společenský život. „Lidé v naší metropoli chodí pracovat do kaváren a bister místo toho, aby byli doma. Šíří tak dál nákazu,“ zaútočila na „neposlušné“ Brity skrze svůj twitter.

Koronavirus v Británii

Politička doplnila, že si prošla klasickými symptomy jako suchý kašel a vysokou horečku. „Přidala se šílená bolest na prsou, jako by mi někdo svíral hruď ve svěráku,“ popsala Dorriesová. V Británii je k pátku 20. března přes 3 tisíce nakažených, nemoc si vyžádala 167 obětí, země zatím hlásí 65 vyléčených pacientů.

Video  Ministr vnitra Jan Hamáček k opatřením proti šíření koronaviru. 
Video se připravuje ...

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa