Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C

KOMENTÁŘ: Všichni (ne)jsme stejně teplí!

Autor: Petr Holec, autor je redaktorem týdeníku Euro - 
7. srpna 2015
06:09

V srpnu proběhne už pátá a zatím největší Prague Pride, městský pochod a festival organizovaný homosexuální komunitou na podporu společenské tolerance. Jako reportér Reflexu jsem se zúčastnil prvního ročníku v roce 2011, takže dobře vím, jak moc festivalu i do budoucna pomohla obludná hradní kakofonie tehdejší prezidentské kliky Václava Klause, která hrdě mluvila nejen o „deviantech“.

Exprezident, ironií sám oblíbený terč „homosexuálních“ vtipů a imitace, tehdy dostal lekci z komunikace: chcete-li něčemu opravdu pomoct, zatracujte to nenávistně v médiích a hlavně za sebe nechte mluvit Petra Hájka, jenž se na Hradě nejvíc zaobíral tím, že nepochází z opice. Nic se totiž nemění v pozitivní tak lehce jako právě negace, jak známo. Jen se obávám, že podobný efekt hrozí nejen díky Prague Pride i homosexuální komunitě.

Její zástupci často argumentují, že homosexuálové jsou stejní lidé jako heterosexuálové, pak jim ale s gustem nejvíc předvedou, že jsou… jiní. Už na prvním ročníku Prague Pride na sebe nejvíc pozornosti strhli ti nejdekadentnější, kteří určitě nereprezentovali většinu účastníků pochodu, k nimž například patřil i režisér Fero Fenič.

Přihlížející lidé tak ze všeho nejvíc viděli polonahé kluky v botách na vysokých podpatcích, kteří chtěli cestou políbit expremiéra Jiřího Paroubka, jenž si v průvodu dělal lacinou reklamu. Letos pro změnu uvidí nedávného vítěze Eurovize, „vousatou zpěvačku“ Conchitu Wurst, jež se nepochybně stane oblíbenou mediální tváří Prague Pride.

Ani ta homosexuální menšině nedělá nejlepší reklamu: i nadmíru tolerantní lidi vyděsilo, když měli uvěřit, že jsou stejní jako ona. Nebo spíš on. I on(a) totiž ze všeho nejvíc demonstruje, že je jiná. „Z pohledu termokamery jsme všichni stejně teplí,“ řekla Blesku ředitelka Prague Pride Kateřina Saparová. Snad z pohledu termokamery. Pravda ovšem je, že ani nejtolerantnější lidé, jimž je úplně jedno, jestli je někdo homosexuál nebo heterosexuál, nechtějí být stejní jako Wurst. Demonstrací jinakosti totiž většinu lidí jen málokdy přesvědčíte o stejnosti.

 

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

karelhlavaty ( 7. srpna 2015 08:04 )

Dal bych jim každýmu sežrat kilo olejovek a zapít je vanilkovým mlíkem, aby zjistili, na co tu p*del mají...

Zobrazit celou diskusi