Čtvrtek 2. května 2024
Svátek slaví Zikmund, zítra Alexej
Polojasno 22°C

Záhada v kauze Rath: Zmizel důkaz! Losovací zařízení se propadlo do země

Autor: simao, INT - 
4. října 2012
12:09

Losovací zařízení, pomocí kterého manipulovala Rathova grupa veřejné zakázky, zmizelo a nikdo neví kam. Zajímavé na tom je, že se jedná o jeden z důkazních materiálů, který mohl přivést protikorupční vyšetřovatele na stopu dalších pachatelů.

Rozkrývání korupce kolem Davida Ratha a jeho kumpánů pokračuje. Přináší však řadu úskalí. Jedním z nich je to, že se jako pára nad hrncem ztrácí důkazní materiály.

O zmizení losovacího zařízení se vyšetřovatelé dozvěděli až při výslechu Otakara Čmelinského, píší Lidové noviny.

Ten se jako jednatel společnosti Ve-zak a vlastník losovacího zařízení účastnil pochybného výběru veřejné zakázky na rekonstrukci gymnázia v Hostivici, tedy přímo v centru Rathova panství. Již dříve byl přitom Čmelinský podezříván, že jeho zařízení není zrovna dobře ochráněné proti možné manipulaci...

V tomto odhaleném případě manipulace šlo o zakázku, při které měl exposlanec Petr Kott převzít úplatek ve výši 2,8 milionů korun. A dohodit pomocí "losování" zakázku té správné firmě.

Prý ho odnesli maskovaní muži

Při výslechu však podnikatel řekl, že "cinknuté" losovací zařízení nemá. Zmizelo, je fuč. Odnesli si ho prý neznámí maskovaní muži! Detaily zmizení Čmelinský neuvedl, prý se bojí o rodinu. Jinak však byl kupodivu z téhle návštěvy až podezřele v klidu.

"Žádnou krádež jsme na této adrese nevyšetřovali," potvrdila pro LN policejní mluvčí Jana Rösslerová. Některým lidem však tahle ztráta důkazu vůbec nevadí. "Našeho klienta se to netýká," vzkázal suše Rathův právník Adam Černý.

rumovapalice ( 4. října 2012 21:32 )

9zzo ( 4. října 2012 18:34 )

kajman1: aspoń si to po sobě přečti ty ...EBILE!

karllos.dc ( 4. října 2012 14:26 )

No jo, musej ještě uklidit aspoň to málo co ještě by mohlo usvědčit Dr*Áta. To semé se dnes děje na ministerstvu práce. U Drábka jede skartovačka od rána a Drábek prej bude dnes i přesčas.

maty151 ( 4. října 2012 13:57 )

Například se zapomnělo na Dalíka, který se s klidem chlubí po pražských barech domem v Itálii, který vlastní s Topolánkem, jachtou Martinou v Itálii a The Ona v Chorvatsku a mnoha nemovitostmi v Praze, Brně, Špindlu, Švýcarsku, které má samozřejmě napsané na všechny své milenky, nebo fiktivní firmy atd.

kalnormin1 ( 4. října 2012 13:18 )

Nějak ty důkazy kolem Ratha ztrácejí na věrohodnosti, nový audit na Buštěhrad potvrdil ten původní. Najednou je ticho i kolem údajně nalezeného samopalu a náboji, původ peněz taky jaksi pokulhává. Otisky na penězích nebyly , na krabici také nejsou. Nějak to celý smrdí Kubicovinou.

Zobrazit celou diskusi