Úterý 30. dubna 2024
Svátek slaví Blahoslav, zítra je Svátek práce
Polojasno 23°C

Přijedu pro králíky, už mi kručí v bříšku! Domlouval si Kott vyzvednutí úplatku

Autor: oj - 
12. června 2012
13:27

Ivánkovy kapříky vyměnili aktéři korupční aféry kolem  Davida Ratha za králíky. Vyplývá to z policejních odposlechů hovorů, které mezi sebou vedli Kateřina Pancová, Petr Kott a Ivana Salačová.

Deník Insider zveřejnil debatu, která se odehrála 6. ledna v kanceláři ředitelky kladenské nemocnice Kateřiny Pancové, kde měla policie nainstalovanou jednu ze štěnic.

Salačová přišla s tím, že má nachystaných 2,8 milionu korun na rekonstrukci hostivického gymnázia. Pancová pak volá Kottovi. "Prosim tě, jak jsme se domlouvali ohledně toho, že by nám paní inženýrka přinesla ještě králíky. Bylo by lepší, kdyby nám je přinesla v pondělí, kvůli tomu, jak jako máme místo v lednici?" domlouvá si s ním v tajném kódu předání peněz.

Kott však nakonec zjistí, že se mu smluvený termín nehodí a na poslední chvíli ho mění. "My totiž v pondělí potom ještě jedeme pryč, a králičina by se zkazila. Mohl bych se teda zastavit v úterý u tebe. Jo? V kolik? V osm jsem u tebe. V úterý. Jo, supr. Už mi kručí v bříšku, už mi kručí v bříšku. Čau čau," říkal podle Insideru Kott.

Salačová těsně před Kottovou návštěvou vybrala v bance 3 miliony korun. Policie pak díky odposlechům zdokumentovala předání domluveného úplatku.

Tajný kód českých korupčníků

Vitamíny pro Beátu – Kdysi mocná úřednice České konsolidační agentury Radka Kafková dostávala vitamíny pro svého psa – Beátu

Kapříci – Ve slavné kauze Ivánku kamaráde, její aktéři říkali milionům kapříci

Pět na stole v českých – výrok bývalého sociálnědemokratického tajemníka Zdeňka Doležala. Po polském lobbistovi Jacku Spyrovi požadoval pět milionů za to, že v privatizaci společnosti Unipetrol zlepší postavení firmy Seta investments.

 

ochman ( 12. června 2012 19:06 )

No ten Kott nevypadá moc důvěryhodně !

ochman ( 12. června 2012 18:26 )

Rath si akorát vybíral ošklivé ženy ! Na to nakonec dojel..

ochman ( 12. června 2012 18:25 )

Ať je to jak chce Pancová je odpudivá a Kott taky !! Ona vypadá jako romka a on jako vobejda !

kakamilek ( 12. června 2012 16:54 )

Nereaguješ ty přiblblo na nějaký jiný článek?Tady se hovoří z 99 procent o ČSD,co je to za zlodějský parchanty a vy si melete stále to svojí přitroublou "pravdu".

lukolina ( 12. června 2012 16:35 )

s jídlem roste chuť, tak proto kručení v bříšku

Zobrazit celou diskusi