Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Korupčník Rath: Zatčení považoval za vtip

Autor: Josef Šťastna - 
23. května 2012
09:12

V krabici od vína si nesl 7 milionů korun a měl pocit, že mu patří svět. Když se před ním objevili policisté a začali mu odebírat osobní věci, považoval to za vtip. David Rath prostě věřil, že všechny přechytračí, jenže pak mu spadla čelist. 

V úterý zasedal imunitní výbor Sněmovny, aby rozhodl, zda poslance Ratha vydá trestnímu řízení. Z jednání na veřejnost neměly uniknout žádné podrobnosti, ale novináři jsou zvídaví a poslanci zase "drbny". Na veřejnost se tak dostaly další pikantní podrobnosti.

Nejzajímavější je policejní záznam, kdy si Rath, Kott a Pancová v Rudné u Prahy dělí nakradené miliony. Bankovky šustí a všichni tři se smějí, jak přechytračili celý svět. Kott například na Ratha radostně volá: "Davide, tady máš to víno a pij střídmě."

Loupežnická trojka také řeší technický problém s přepravou peněz - zda bude potřeba lepící páska na převázání krabice. Pak Rath bere nakradené miliony a vyráží z domu Pancové na ulici.

Tam na něj už čekají policisté. Přistoupí k němu policistka a vyzve ho, aby jí odevzdal osobní věci. Vše je natáčeno na kameru, zadržení je přítomný i náhodný svědek. Rath považuje zatčení za vtip.

"V prvním momentu se zdálo, že to nebere vážně. Pak mu tuhly rysy. Vyndal peněženku a začal ukazovat, kolik v ní má, pak ukázal i obsah kapes. A pak jen řekl, že v igelitové tašce nese víno, které dostal na návštěvě," řekl serveru IHNED.cz jeden z členů mandátového a imunitního výboru.

Rathovi mizí úsměv ze rtů, chápe, že je konec. Pořád sice opakuje, že je "doktor Rath" a jako poslanec požaduje speciální zacházení, policisté na to ale nereagují, v kapse mají důkazy, které jim dávají jistotu, že právě dopadli velkou rybu přímo při činu. Za oknem domu stojí Kott a zděšeně vykřikne: "URNA!" Pancová mu na to rezignovaně odpoví: "Tak to jsme v prdeli." Tak, a teď ještě je dostat za mříže.

Video  Takto David Rath opouštěl slyšení před imunitním výborem Sněmovny  - Jan Jedlička, Veronika Pukačová, foto: Zbyněk Pecák
Video se připravuje ...

honza51 ( 23. května 2012 17:30 )

Za každou cenu chceš být vtipný(á) , ale já na tom nic vtipnýho nevidím. A odpověď žádná.

mariopuzo ( 23. května 2012 17:02 )

Nad slovy psychiatra Cimického mrazí: Rath může onemocnět, či se i zabít tohle nám Davide nedělej....ještě musíš zůstat na živu a mluvit...

ochman ( 23. května 2012 16:18 )

Tak pak to musí být pravda !

ochman_prca_ratha ( 23. května 2012 16:07 )

mutaky ( 23. května 2012 15:54 )

Nebo spíš do pérdele.

Zobrazit celou diskusi