Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Eva Rathová: Šejnost není můj zástupce, zda byl zbit, nevím

Autor: Josef Šťastna - 
22. května 2012
12:36

Manželka Davida Ratha Eva (47) poskytla Blesk.cz první rozhovor od chvíle, kdy byl zadržen její manžel. Uvedla, že ji již nezastupuje František Šejnost. Také neví nic o tom, že by byl Šejnost v pondělí večer v Kladně napaden. 

"Na schůzku do Kladna jsem jela, abych spolupráci s doktorem Šejnostem ukončila. Již od pondělního večera není mým právním zástupcem a nepřeji si, aby dál mluvil jménem naší rodiny," uvedla Eva Rathová. 

Šejnost ale i v úterý dopoledne tvrdil, že Evu Rathovou zastupuje. Dokonce uvedl, že byla přítomná tomu, když ho v pondělí večer v Kladně napadli dva holohlaví muži. Podle jeho slov přišel útok na objednávku "vysoce postaveného politika" a Rathová ho viděla na vlastní oči a utrpěla šok. Eva Rathová to ale v rozhovoru pro Blesk.cz vyloučila.

Viděla jste útok na doktora Šejnosta?

"Nic takového jsem neviděla. Do Kladna jsem jela, abych s ním ukončila spolupráci, když se tak stalo, odjela jsem. Co se dělo pak, nevím."

František Šejnost tedy už není vaším zástupcem?

"Ne, v pondělí večer jsem s ním písemně spolupráci ukončila a oznámila to i do České tiskové kanceláře." (pozn. red. - ČTK uvedla, že takové oznámení od E. Rathové v pondělí nepřišlo).

Proč jste s ním spolupráci ukončila?

"Vynesl do médií informace, které jsem neschválila. Nekonzultoval je se mnou a překrucoval je. Vynášel do médií informace bez mého oprávnění, proto jsem to ukončila."

Co přesně se vám nelíbilo?

"Nelíbilo se mi, jak hodnotil práci našeho právníka Adama Černého, když uvedl, že jsme s ním nespokojeni, protože dělá chyby. Naopak si jeho práce vážíme a má naši plnou podporu a důvěru. Po dohodě s ním se utváří skupina právníků, kteří vytvoří ucelený tým, který na celém případu bude pod vedením Černého pracovat."

Proč jste se sešli v Kladně?

"On mi to navrhl, že to je blízko mého bydliště. V Hostivici jsem se s ním setkávat nechtěla. Rozhodla jsem se, že s ním končím a nechtěla jsem, aby nás zas někdo spolu vyfotil."

On ale ještě v úterý ráno hovořil vaším jménem...

"Nerespektoval naše dohody, říkal věci, na kterých jsem se nedohodli. Říkám, že už od pondělí není mým zástupcem a prosím, aby to média začala respektovat."

V týmu vašich obhájců ho vystřídá nyní Klára Samková?

"K tomu se nebudu vyjadřovat. Vůbec se nebudu vyjadřovat ke kauze mého manžela. Jen jsem chtěla zdůraznit, že doktor Šejnost není od pondělí mým zástupcem a není oprávněn hovořit jménem naší rodiny."

ochman ( 23. května 2012 00:13 )

toť manželka Ratha..

ochman ( 23. května 2012 00:12 )

Věříte v boha nebo nějakou vyšší bytost? Já jsem byl vychován jako ateista. Moje maminka není ateistka, čím byla starší, tím více cestu k víře nějak nalézala. Moje žena je z čistě klasické katolické rodiny, každou neděli do kostela, tam ta tradice je po generace zakotvena.

nojasne ( 22. května 2012 23:21 )

Paní Rathová, k čemu potřebujete experta na ústavní právo ? Chcete prokázat, že právo na přijetí úplatku patří mezi základní práva politika ? Nebo si chcete stěžovat, že váš manžel nedostal šanci uprchnout do ciziny tím, že na verdikt sněmovny o vydání k trestnímu stíhání čeká ve vazbě místo na svobodě ?

e.44 ( 22. května 2012 22:50 )

Ježíš to je sliz Na tý fotce vypadá jak přihřátej

e.44 ( 22. května 2012 22:46 )

S křížkem po funuse. Na tohle jsem sem už dala odkaz někdy ve dvě.

Zobrazit celou diskusi