Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Podivný advokát Rathovy rodiny: Vymyslel si útok, aby pomohl Rathovi

Autor: Veronika Pukačová - 
23. května 2012
05:01

Taky se vám občas stane, že pošlete SMS jinam, než jste chtěli? Tak přesně tohle se povedlo vyhozenému zmocněnci Rathovy rodiny, podivnému právníkovi Františku Šejnostovi (53). Jenže on zprávy pro Evu Rathovou (47) posílal reportérce Blesku! Když se ho Blesk zeptal na obsah zpráv, jen blábolil...

Přestože Eva Rathová tvrdí, že se Šejnostem skončila už v pondělí večer, on jí ještě včera psal esemesky. Jenže na úplně jiné číslo! Šejnost tvrdí, že ho v Kladně napadli, aby od případu dal ruce pryč.

Jenže advokátka Klára Samková, která se také účastnila schůzky Šejnost – Rathová, vše popisuje jinak. „Přijela jsem na kladenské náměstí, stál tam pan Šejnost, byl od krve, šokovaná paní Rathová a dva namakaní muži. Když jsem se jich zeptala, proč Šejnosta napadli, řekli, že jim dluží peníze. Nedivím se, že po tomto paní Rathová ukončila spolupráci,“ řekla Blesku Samková. „Myslela jsem, že mě chtějí Rathovi, a zatím mě Šejnost jen zneužil. Teď vypadám jako pitomec, který má nouzi o klienty,“ rozčilovala se.

Samková Ratha obhajovat nebude. Podle některých informací ji za obhájkyni nechtěl Rath.

Čisté svědomí nemá ani Rathová. Blesku tvrdila, že jela na schůzku se Šejnostem, aby s ním zrušila spolupráci. Včera odpoledne však prohlásila, že s ním „nespolupracovala a netuší, pro koho pracuje“.

Esemesky určené Evě Rathové

Esemesky určené Evě Rathové Esemesky určené Evě Rathové | Foto Blesk

1. sms - Jak se to snažil "vysvětlit"

Tam jde o to, že jsme chtěli získat do týmu odborníků dalšího konzultanta na komunitární právo, tedy problematiku EU. Ta zpráva znamenala, že by nastoupil do týmu a dal by stanovisko občana EU. Kluci přijdou ke mně znamenalo, že paní Rathová měla zájem o poslání dalších balíčků, hygieny, knížek, časopisů... Ti kluci tohle všechno nakupovali.

Co to znamená podle Blesku

Zpráva, která manželovi pomůže, je zřejmě vykonstruovaná interpretace napadení z Kladna. Kdo jsou ale kluci, s nimiž měl schůzku, to si snad raději ani nedomýšlejme...

2. sms Jak se to snažil "vysvětlit"

Promiňte prosím, nemám signál, za chvíli to vypadne...

Co to znamená podle Blesku

Šejnost začal tvrdit Kláře Samkové, že spolupráci nakonec opravdu navážou. Žádná schůzka se ale nekonala.

3. sms - Jak se to snažil "vysvětlit"

Ano, ten určitě existuje, vždyť tam mají kamerový systém za miliony!

Co to znamená podle Blesku

Kamerový záznam zatím nikdo nemá, prověřuje ho kladenská policie.

Svědci: O rvačce nevíme

Byl právník František Šejnost vůbec napaden? On sám tvrdí, že ho po schůzce s Evou Rathovou zmlátili dva tetovaní, svalnatí muži. Jenže obsluhující číšník z kladenské hospody žádnou rvačku neviděl! A to není jediný otazník… Šejnost zavolal sice na linku 158 a ohlásil útok, udal ale neexistující adresu a pak policistům nebral telefon. Navíc nepodal trestní oznámení. Číšník Vladimír Olič z klubu Stodola si na Šejnosta pamatuje. „Seděl se dvěma muži a vášnivě diskutovali, ale žádnou rvačku s krví jsme neviděli,“ popisoval Blesku.

 

gogo ( 23. května 2012 17:19 )

Když jinak nedáš : Stále zde totiž zůstává kardinální otázka a vše ostatní je zcela vedlejší a podružné : Skutečně pobíhal po ulici Rath s krabicí ve které měl 7 milionů ??? To Je skutečně Rath tak dementní, že neví, že to je jediný okamžik, kdy může být i jako poslanec zatčen ? Že je to jediná Achileova pata jeho poslanecké imunity ? Skutečně byl tak dementní, že volal mobilem (jak patolízasky říkal v TV John že si Rath v mobilu „rochnil“) že má v krabici 7 milionů, ačkoliv i každé malé dítě dnes již ví, že všechny hovory každého z nás jsou automaticky zaznamenávány i se souřadnicemi odkud bylo voláno ? Toto vysokoškolsky vzdělaný člověk skutečně nevěděl ? Tak byl dementní ? Já osobně v tuto demenci nevěřím. Samozřejmě, nikdo z politiků nemá čisté ruce a jistě je nemá čisté ani Rath... Ale půjde se jen něm. A tak se zabije několik much jednou ranou. Mohou se radovat jeho nepřátelé a mohou se radovat strany, jejichž preference šly prudce dolů… A mohou se radovat i ti, kteří beztrestně rozkradli tento stát. Jak snadno se dá manipulovat s davem…

gogo ( 23. května 2012 17:17 )

Přesně tak.. Tolik much zabít jednou ranou, to se i českým politickým darebákům podaří jen málokdy...

gogo ( 23. května 2012 17:16 )

Slušelo by mu to tam, kdyby tam s nim bylo alespoň padesát dalších velkých ryb.. Takto je to jen ubohá bouda prohnilých proti (možná) prohnilému ...

moiaza ( 23. května 2012 16:15 )

Okolo Drátha je to samá šaškárna. Jeho 7 milionu je jen 0,04procenta z toho, co za rok ukradou politici a jejích kmotři. Co zpronevěří Janoušek, Vondra, Bém a další straky. Proč tam není paní Bradáčová aktivní? Ještě někdo pochybuje o objednávku z čí strany šlo? Ale jinak proti DRáthovi nic nemám. Sluší mu to za mřížemi.

montevideo ( 23. května 2012 13:18 )

A je zase fuč. To je dobře !

Zobrazit celou diskusi