Pondělí 29. dubna 2024
Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav
Polojasno 22°C

Na pulty míří nový titul Blesk tlapky KŘÍŽOVKY. Přinese zábavu i poučení pro milovníky zvířat

Autor: Jana Ulrichová, Kateřina Lang - 
30. března 2024
05:45

Poslední březnový den se objeví na pultech prodejen nový samostatně prodejný titul Blesku, měsíčník Blesk tlapky KŘÍŽOVKY. Na své si v něm přijdou nejen vášniví luštitelé, ale i milovníci zvířat. Připravují jej totiž reportérky Blesk tlapek, projektu, který se už pět let zabývá případy opuštěných a týraných zvířat a bojuje s tyrany a množiteli.

Kromě křížovek a osmisměrek proto najdou čtenáři v novém titulu i příběhy záchráněných psů a kočiček, představení útulků a spolků s dočasnými péčemi a také užitečné rady, jak pečovat o domácí mazlíčky. O svém vztahu ke zvířatům pohovoří i známé tváře. V první čísle to bude Monika Absolonová. 

Nový titul najdete na stáncích 31. března Nový titul najdete na stáncích 31. března | Blesk tlapky KŘÍŽOVKY

O záchraně Emičky

V prvním čísle přineseme i příběh fenky mopse Emičky, které zachránil život spolek Francouzské potěšení. Zajistil jí náročnou operaci, při které jí veterinární kardiolog vyoperoval z těla 15 srdečních červů. Bez tohoto zákroku by Emička, která brzy poté našla i nový, milující domov, zemřela. Čtenáři se dozví i jak jsou tito červi nebezpeční, odkud se berou a jak lehce lze nákaze jimi předejít.

Třicet let pomoci

Pravidelně, v každém čísle, představíme i některý z prověřených útulků a záchranných spolků, s nimiž Blesk tlapky spolupracují. Jako první to bude útulek Psí domov v Řepnici na Litoměřicku, který patří k nejstarším soukromým útulkům v Česku. Provozují ho Miluše Maskulanisová a dcerou Janou Kymrovou, které zvířatům v nouzi pomáhá už přes 30 let. Za tu dobu jim prošly rukama tisíce psů, koček i hospodářských zvířat, z nichž naprostá většina našla nové domovy. Ukážeme i psy i kočky, které tam právě nyní čekají na své nové páníčky.

Dozvíte se, kdo stojí za projektem Blesk tlapky Dozvíte se, kdo stojí za projektem Blesk tlapky | Tonda Tran

Křížovky a osmisměrky

Poradíme také, jak si pořídit psa a nepodpořit přitom množírnu, co všchno předem zvážit a čeho se vyvarovat. Především ale v novém titulu nabídneme 39 stran plných zábavy v podobě 28 křížovek a 11 osmisměrek. První číslo vyjde 31. března a bude stát 26,90 korun.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi