Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

Majk, Jack a Puči vyhlíží nový domov marně už několik měsíců. Stane se vánoční zázrak?

Video se připravuje ...
Autor: Jana Ulrichová, Kateřina Lang - 
9. prosince 2021
05:30

Během celého roku přinášely Blesk tlapky příběhy týraných a opuštěných zvířat, která čekají v útulcích a záchranných spolcích na nový domov. Některá velmi dlouho. Tři psí nešťastníky, kteří nepadli zatím do oka nikomu, má v péči i spolek Pes nejvěrnější přítel. Jeho členové doufají ve vánoční zázrak, chtěli by, aby i tihle smolaři byli na svátky v nových domovech.

Majk, Jack a Puči nejsou typičtí mazlíčci. Každý z nich má nějaký problém, jeden byl odebrán od feťáků kvůli týrání, takže je nedůvěřivý, druhý překoná každý plot a prohání vše, co se hýbe, třetí má seprační úzkost, takže nemůže být sám.

Jack si se svým páníčkem rozumí, bohužel se ale musí rozloučit Jack si se svým páníčkem rozumí, bohužel se ale musí rozloučit | Jana Ulrichová

MAJK

Jednooký Majk, kříženec pitbula, čeká na nový domov v útulku v Borovně už od května. Pochází z komunity drogově závislých, odkud byl odebrán pro týrání. K lidem je proto stále nedůvěřivý. „I když jsme už dali Majka trochu psychicky dohromady, měl by si budoucí páníček uvědomit, že s ním může na veřejnost jen pod neustálým dozorem, na vodítku, ideálně i s náhubkem,“ řekla vedoucí útulku Andrea Kolmanová s tím, že může dojít k útoku na neznámého člověka nebo zvíře.

Původní majitelé připravili Mika o oko, nijak ho to ale neomezuje Původní majitelé připravili Mika o oko, nijak ho to ale neomezuje | Jana Ulrichová

K dětem ne

Majk k sobě potřebuje zkušeného člověka nejlépe se znalostmi bull plemen. Je to psí atlet, velmi temperamentní, byl by proto vhodný na sportovní aktivity. K dětem se nehodí.

Mike je kříženec pitbula Mike je kříženec pitbula | Jana Ulrichová

JACK

Novou rodinu hledá i kříženec Jack (5). Jeho milovaný pán, který si ho adoptoval, se musí vrátit do rodného Vietnamu a Jacka s sebou vzít nemůže. „Jack miluje vodu, neodolá žádné kaluži, neodolá žádnému rybníku. Je velmi chytrý a dokáže se velmi rychle a dobře učit. Je schopen naučit se spoustu triků,“ popsala výcvikářka Jiřina Forejtová, která měla Jacka ještě před adopcí ve své péči.

Jack je velmi aktivní, potřebuje hodně pohybu Jack je velmi aktivní, potřebuje hodně pohybu | Jana Ulrichová

Za vysoký plot

Nový majitel musí mít kvalitně oplocen pozemek, Jack bez problémů přeskočí i 1,7 metru. Musí být také stále ve střehu, protože Jack špatně snáší rychle se pohybující předměty. Cyklisty, bruslaře má potřebu pronásledovat. Nehodí se ani k malým dětem, uvítal by ale parťačku fenku.

PUČI

Naopak Puči, který většinu života strávil v útulku, by měl být v nové rodině jediným psem. „Je hrozně hodný, milý. Pro děti je jako chůva, nechá si od nich všechno líbit,“ popsala Aneta Mikušková. která jej má v dočasné péči.

Puči je učenlivý, díky dočaskářce zvládl rychle všechny základní povely Puči je učenlivý, díky dočaskářce zvládl rychle všechny základní povely | Kateřina Lang

Nemůže být sám

Ani s Pučim to ale není úplně jednoduché, trpí separační úzkostí, takže potřebuje člověka, který s ním bude trávit většinu dne. Když zůstane sám, vyje a kňučí. „Samotu zvládá špatně, a to jak uvnitř domu, tak i venku,“ řekla paní Aneta.

Puči je krásný kříženec zlatého retrívra Puči je krásný kříženec zlatého retrívra | Kateřina Lang

Volejte, pište

Zájemci, kteří by některému z nich chtěli dát nový domov, mohou kontaktovat spolek Pes nejvěrnější přítel buď telefonicky na čísle 775 203 832 nebo písemně na e-mail pesnejvernejsipritel@seznam.cz.

Kveta Fojtikova ( 10. prosince 2021 19:40 )

majke 79, Ty raději mlč! Ubožáku !

Zobrazit celou diskusi