Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Pearl se narodila postižená kvůli domácímu množení: Hluchoslepá borderka se stala záchranářkou

Autor: rix - 
24. října 2021
05:00

Smutný, ale přesto dojemný příběh s dobrým koncem vypráví život fenky Pearl. Jako štěně se postižená hluchotou a slepotou dostala do útulku, ale i přes nelehkou životní situaci se jí bude dařit po boku milující rodiny. Dokonce se i s pohnutým osudem stala záchranářským psem!

Roztomilá fenka Pearl se dostala do útulku ve slovenské Nové Báni už jako malé štěňátko. Smutnou realitou ale bylo, že spolu se svou malou sestrou se narodila slepá a hluchá.

Jak uvedl útulek na Facebooku, k nelehkému životnímu osudu oba psy dovedla nezodpovědnost jejich majitelů, kvůli které došlo ke skřížení dvou merle psů. Při křížení těchto dvou typů může dojít k postižení. Nejhorším z nich je právě hluchota slepota. Sestřička fenky Pearl po silné epilepsii bohužel zemřela. 

O to větší štěstí Pearl měla. Svému postižení nepodlehla a krom toho, že se stala členkou milující rodiny, se z ní v Německu stal záchranářský pes. Dokonce pro takové služby splnila náročné zkoušky. V budoucnu tak bude vyhledávat ztracené osoby. 

 

 

new era ( 24. října 2021 11:02 )

❤️❤️­❤️❤️❤️­❤️❤️❤️­❤️❤️❤️­❤️❤️❤️­❤️❤️❤️­❤️❤️

Zobrazit celou diskusi