Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Tyranky na nemocných štěňatech z množíren vydělaly majlant. U soudu chtějí dohodu

Video se připravuje ...
Autor: Jana Ulrichová, Kateřina Lang - 
22. dubna 2021
16:31

S na smrt nemocnými psy z množíren kšeftovali celá léta překupníci Iveta Brixová (48), Sandra Peštová (20) a Jiří Skrutek (35). Ve čtvrtek kvůli tomu stanuli před soudem. Skrutek na místě uzavřel dohodu o vině a trestu a odešel s podmínkou. Obě překupnice doufají v totéž.

Veřejnost se do soudní síně nedostala kvůli pandemické situaci, jednání tak probíhalo za zavřenými dveřmi. „V případě Jiřího Skrutka jsme se dohodli na podmíněném trestu deseti měsíců odloženém na zkušební dobu 30 měsíců, zákazu chovu na 18 měsíců a povinnost nahradit podle sil způsobenou škodu,“ sdělil státní zástupce Michal Bušek.

Iveta Brixová a Jiří Skrutek Iveta Brixová a Jiří Skrutek | Jana Ulrichová

Věří v podmínku

Brixovou a Peštovou čeká hlavní líčení 20. května. Zda i u nich dojde k dohodě, není jasné. Podle obhájce Brixové Leonida Kušnarenka chtějí překupnice rovněž nepodmíněné tresty, státní zástupce je ale chce ale poslat za mříže.

Falešné doklady

Trojici, která podle obžaloby vykupovala psy z množíren, falšovala jejich očkovací průkazy a pak dál prodávala přes inzeráty, zadrželi policisté před třemi roky. Při domovní prohlídce objevili policisté u Brixové, která tyto nekalé kšefty provozovala od roku 2014, štěňata v žalostném stavu. Šest z nich po převozu do útulku i přes poskytnutou veterinární péči zemřelo.

Sandra Peštová Sandra Peštová | Jana Ulrichová

Až pět let

Psi, s nimiž trojice kšeftovala, byli nemocní, štěňata byla předčasně odstavená. Řada z nich proto novým majitelům uhynula nebo musela být později utracena. Oběma ženám hrozí za podvod, zanedbání péče o zvíře z nedbalosti a neoprávněné podnikání až pět let vězení.

odpor ( 24. dubna 2021 08:19 )

Proč je nedpálkovali hned v ždyt je to hnus
proč teda zvýšili sazbu na tohle týrání zvýřat
já osobně bych jim dal 10 let na tvrdo abez
komenátůřů.....
A celou rodinu byh zavřel,co si myslí že se
bude dít dál !!!!!!!!!!!!začnou od znova
šmejdi.....

Ramita ( 23. dubna 2021 22:47 )

Tak tyhle dvě bestie by měli doživotně financovat utrpení všech zvířat a pracovat v útulcích! Za tyhle vaše krutosti vás to dožene! Proklínám všechny lidské bestie, které ubližují zvířatům! Doufám, že skončíte v pekle!
Tvrdě trestat, poslat do vězení a zmrazit jim účty!

oliiiii3 ( 23. dubna 2021 14:21 )

to teda máme zákony k p o s r á n í , chudáci fenky a štěnata

XLADI ( 23. dubna 2021 13:11 )

Už zádné podmínky za týrání zvířat konečně někoho zavřete. Podmínka je nic.

Pendrek ( 23. dubna 2021 12:06 )

Takové hnusné ču.ky si vydřely majlant, takže na způsobenou škodu určitě mají! Opět mne zaráží, že za tři trestné činy mohou odejít od soudu pouze s podmínkou???? Co je to za zvrácenost v "trestech" pokud se jedná o zvířata. Právě, že se jedná o němé tváře, byla by přísnost, nebo alespoň malá spravedlnost na místě. Štěňátkům už nic životky nevrátí...........

Zobrazit celou diskusi