Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Nera odložili u zastávky. Pohodový obřík miluje plyšáky a vyhlíží nový domov

Video se připravuje ...
Autor: Jana Ulrichová, Kateřina Lang - 
19. července 2020
06:50

Pes s největší spotřebou plyšových hraček, to je Nero (asi 2), mohutný rotvajler, o kterého pečují v útulku v Borovně na Plzeňsku. Původní majitelé se ho zbavili tak, že ho uvázali u autobusové zastávky. Teď čeká na nové, zodpovědnější páníčky, kteří to s ním budou umět.

Nero je v útulku už od loňského podzimu, kdy byl nalezen uvázaný v jedné obci na Plzeňsku. I když je to svou postavou velmi impozantní zvíře, má dětinskou slabost pro plyšáky. Miluje zejména hnědé medvídky, s nimiž ale během krátké chvíle zatočí podle svých představ. V útulku je už pověstný svým rituálem.

Nero miluje plyšáky Nero miluje plyšáky | Jana Ulrichová

Bez médi ani ránu

„Vždycky, když ho vyvedeme z kotce, zamíří rovnou do skladu s hračkami, má tam svůj oblíbený kbelík s plyšáky, ve kterém se pak několik minut přehrabuje a hledá toho nejvhodnějšího,“ popsala vedoucí útulku Andrea Kolmanová s tím, že většinou vyhraje hnědý medvídek, kterého si pak vynese ven, rozcupuje ho na kousky a pak se teprve spokojeně vydá na procházku.

Nero miluje plyšáky Nero miluje plyšáky | Jana Ulrichová

Potřebuje zabavit

Kromě plyšáků má Nero rád také míče a jakékoli hračky, které jdou rozebrat, například i psí hlavolamy. „Nepotřebuje velkou fyzickou zátěž, potřebuje ale zaměstnat hlavu, aby se nenudil. Je to typický představil svého plemene. Je chytrý, určitě by rád cvičil, třeba poslušnost nebo obrany,“ řekla vedoucí útulku.

Dobrý hlídač

V útulku zatím podle jeho vedoucí seká Nero latinu, neprojevuje se agresívně, je bezproblémový a hodný. „Je to velice inteligentní pes, který si ale nenechá všechno líbit. Byl by vhodný k rodinnému domu nebo i jako hlídač nějakého objektu,“ řekla Andrea Kolmanová. Dodala, že Nero je zdravý, nemá žádné potíže. Vycházky jsou s ním příjemné, na vodítku je klidný, netahá, nemá lovecké pudy. Nevšímá si ani cizích psů.

Nero je mohutný, není ale agresívní Nero je mohutný, není ale agresívní | Jana Ulrichová

Jen zkušenému majiteli

Nero je mladý temperamentní pes, který potřebuje zabavit. V útulku ho nechali vykastrovat, takže se jeho povaha zklidnila. Přesto k sobě potřebuje zkušenějšího člověka, ideálně někoho, kdo toto plemeno zná a umí to s ním. Musí totiž svého pána respektovat. Zájemci o něj mohou kontaktovat útulek e-mailem na adrese storge2011@gmail.com nebo telefonicky na čísle 723 598 853.

Zobrazit celou diskusi