Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Blesk předloni odhalil množírnu ve Světnově. Nestalo se nic! Černý kšeft kvete dál, úřady přihlížejí

Video se připravuje ...
Autor: Jana Ulrichová, Kateřina Lang - 
22. ledna 2019
17:13

Nezodpovědná chovatelka smečky psů a obtížná sousedka, tak už před 2 lety popisovali Petru Cendelínovou Němcovou (36) obyvatelé Světnova u Žďáru nad Sázavou. Blesk, kterému si na ni stěžovali, tehdy na případ upozornil jako první. Tým Blesk tlapek se nyní na místo vrátil. Zjistil, že se situace nezlepšila, právě naopak. A co víc, z obtížné sousedky se mezitím stala regulérní množitelka.

Petra Cendelínová Němcová se do obce přistěhovala zhruba před čtyřmi lety. Není tam ale trvale hlášená, v domě, který patří jejímu příteli, je na návštěvě. S jeho vědomím tam chová psy různých ras a terorizuje jimi své okolí. Kolem jejího domu jich pobíhají zhruba tři desítky, ruší přitom sousedy svým štěkotem a obtěžují zápachem. Vladimír Gross, který hned vedle provozuje penzion, si už neví rady. „Nic se nezměnilo. Ráno v 6 hodin vypustí psy ven. Hosty, kteří si sem přijedou odpočinout, budí jejich štěkání. Výkaly dává na hromadu, takže hlavně v létě to od nich ze zahrady navíc nesnesitelně zapáchá,“ řekl.

Kolem domu Petry Cendelínové Němcové neustále pobíhá několik psů různých ras Kolem domu Petry Cendelínové Němcové neustále pobíhá několik psů různých ras | Jana Ulrichová

Úřady zavírají oči

Během uplynulých let inicioval Vladimír Gross spolu s dalšími sousedy několik petic, obrátil se postupně na obec, město i kraj, stížnosti poslal na okresní i krajskou veterinární správu, hygienu a finanční úřad, a podal i trestní oznámení na policii. Nikde ale neuspěl. „Podle mých informací dostala pár pokut, které ale nezaplatila, a dál si dělá, co chce. Má tu nedovolenou množírnu a psí hotel, a štěňata prodává zájemcům na inzerát, většinou se s nimi schází na parkovištích u nákupních center. Žádné daně z toho neodvádí,“ řekl.

Množím, přiznala

Blesk tlapky na druhý pokus zastihly i Petru Cendelínovou Němcovou, která se tím, že je množitelka, nijak netajila. „Oni si stěžujou, no,“ řekla. „Nejsme ale taková ta množírna, kam jezdí veterináři zabavovat štěňata, protože o ně není postaráno. Co se týče veteriny, nemáme problémy,“ řekla sebevědomě. Jak svou množírnu popsala, pro koho podle svých slov psy množí, a co všechno o jejích praktikách řekli sousedé, se dozvíte v naší další reportáži.

 

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

Petra01 ( 24. ledna 2019 11:52 )

Stenata bez pp je podle vas mnozirna ale co treba chovatele jinych zvirat-papousci,terarijni zvirata atd ty preci pp nemaji taky je lide bezne odchovavaji a to je v poradku to mnozirna neni...kouknete na bazos,ifauna kolik lidi shani stenata bez pp protoze nemaji tolik financi na psa s pp...je to diskutabilni vec nazoru zda to je ci neni spatne odchovavat psy bez pp..

BBianca ( 23. ledna 2019 18:10 )

Je úplne jedno, či platíte dane, alebo nie. Vy ste jedna bezcharakterna osoba, ako každý množitel. Bodaj by to všetci ľudia pochopili a prestali konečne podporovať množitelov ako ste vy! Kazite plemeno, pridávate už tak dosť zlej situácii na svk a v Čechách.. Ja by som dala pod hrozbou pokuty POVINNE sterilizovať /kastrovat všetky psy, ktoré nepatria riadnej chovateľskej stanici. Tak je to celoplošne zavedené v Nemecku a čuduj sa svete nie sú tam takmer žiadne túlavé psy! Ja mám fenku z ulice, psa adoptovaneho (dokonca s PP) a aj tak sú sterilizovaná /kastrovany. Je mi úplne u ***e či je to množka, alebo "len" neustrazil niekto fenu. Dala by som rovno aj 20tisic eur pokutu za každý nekontrolovany vrh.

Bra dkov ( 23. ledna 2019 16:40 )

Lžete milá dámo,vloni na jaře jsme si od vás koupili psa, kterého jste nám předala na sídlišti,podle veteriny neměl ani 6 týdnů a měl obrovský zánět v uších a celkový stav psa byl katastrofální.Žadný doklad o zaplacení jste nám nedala, takže tu lžete jen vy jak si vedete účetnictví.Naše hloupost, že jsme vám nevědomky naletěli,a nejvíc mě štve, že jsme vás blbci akorát podpořili v dalším vašem odporném "podnikání".

Petra01 ( 23. ledna 2019 09:34 )

Clanek je sprosta snuska pomluv na moji osobu...dane radne platim kazdy rok od 2015 co podnikam podavam danove priznani ktere si nechavam zpracovavat.chovane psy mam v poradku dle kontroly veteriny vyzivovy stav dobry,radne ockovany pravidelne veterinarne kontrolovany.je to jen o sporu mezi mnou a mistnima obcanama,ktery psy rusi svym stekotem.hold pes mnoukat neumi...

PetrV ( 23. ledna 2019 08:24 )

Článek stojí na neověřených informacích od p.Grosse. Paní Cendelínová má platný živnostenský list na chov zvířat. Z prodaných štěnat platí řádně daně,osobně jsem jí vloni zpracovával daňové přiznánína FÚ. Tyto zveřejněné nepravdy naopak mají charakter pomluvy a maření podnikání! Zodpovědná redakce by si měla takové informace ověřit!!!

Zobrazit celou diskusi