Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Tyran z Děčína ignoruje soud. Ondrej Hován brutálně zbil svého psa, zlomil mu čelist

Autor: Jana Ulrichová - 
19. prosince 2018
12:59

Peklem si prošel kříženec Ronny, kterého málem ubil jeho bývalý majitel Ondrej Hován (28). Za jeho týrání je obžalován, odpovědnosti se ale ze všech sil snaží vyhnout. Jednání soudu ignoruje, už podruhé na ně nedorazil.

Hlavní líčení, které se mělo konat dnes u děčínského okresního soudu, bylo proto opět odročeno. „Nepodařilo se vykázat doručení u obžalovaného,“ uvedla pro Blesk tlapky mluvčí soudu Lenka Lasovská.

Záchrana v poslední chvíli

Roztomilý kříženec Ronny měl štěstí v neštěstí. Jeden z místních totiž nebyl lhostejný. O psím nářku, který slyšel, řekl děčínskému strážníkovi Václavu Němečkovi. Ten pak, i když neznal přesnou adresu, šel v uvedené lokalitě doslova od jedněch dveří k druhým, až dolámaného, zkrvaveného Ronnyho doslova v posledních chvíli našel a zachránil.

Přišel o oko

Vážně zraněný Ronny pak skončil v děčínském městském útulku, jeho léčba trvala několik měsíců. Měl totiž zlámanou čelist, kterou mu musel veterinář zafixovat dráty, natržené ucho a poraněné oko, o něž nakonec přišel. K lidem ale přesto důvěru neztratil. Pracovníkům útulku se ho podařilo vyléčit a našli mu i skvělý nový domov. „Zájemců o něj bylo hodně, on si ale vybral sám. Oblíbil si jednu kastrovanou psí slečnu a její rodinu, která ho po celou dobu jeho pobytu u nás navštěvovala,“ řekla vedoucí útulku Evelíne Jahelková. Dodala, že Ronny s novou rodinou jezdí na výlety a užívá si jejich lásky, kterou u Ondreje Hována nepoznal.

Mohly za to drogy?

Podle lidí z Děčína, kteří Ondreje Hována znali, mohly za jeho násilné chování drogy. „Pracoval tady v pizzerii, tam s ním problémy nebyly. Když ale přišel domů, něco si vzal. To byl jeho problém. Zřejmě byl zfetovaný, když Ronnyho týral. Zaslouží si co nejpřísnější trest,“ řekla už dříve Blesk tlapkám Vladimíra Š. Když vyšlo najevo, co Ronymu provedl, zmizel Ondrej Hován z Děčína. Odešel údajně do Moravské Třebové, odkud pochází. Ani tam se ho ale nedaří zastihnout a pohnat k odpovědnosti. Soud to zkusí znovu příští rok v březnu, na kdy stanovil další hlavní líčení.

Máte infromace, kde se obžalovaný Martin Hován zdržuje? Napište nám na tlapky@blesk.cz

 

gugga ( 23. února 2019 08:08 )

A neprošlo mu to, dostal 21 měsíců nepodmíněně...

bibijana ( 19. prosince 2018 16:55 )

Zlomená čelist, tak to je nesmírně bolestivé zranění! Jo ale při dnešních zákonech a stavu české justice to této zrůdě projde. Maximálně podmínka. Ony mu projdou i ty drogy. To kdyby se drogy našly u těžce nemocného člověka, který je má na svoji léčbu a zmírnění bolesti, tak to by byl pořádný flastr.Ale těmto zrůdám jaksi zákon i justice bohužel nadržují.

Desterz ( 19. prosince 2018 16:43 )

Copak copak, týrané dětičky došly, že se sahá v předvánočním shonu po pejskách?

baronessa ( 19. prosince 2018 16:11 )

A co na tom, že se nedostavil? Když se jasně ví, kdo tomu psovi ublížil a jak, tak ať je odsouzen v nepřítomnosti. A to pohrdání soudem by měl dostat navrch. Natvrdo, na pár let, a pak šup s ním do odmašťovny.

sacred10 ( 19. prosince 2018 15:53 )

Co je tohle za sráče,když dokáže takhle ublížit zvířeti? Dal bych mu nemilosrdně provaz!

Zobrazit celou diskusi