Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Opilý a zfetovaný Klaus utloukl Montyho. „Když jsem ho bil, věděl, že nemá štěkat.“

Autor: Jana Ulrichová, Kateřina Lang - 
10. prosince 2018
13:36

V obrovských bolestech umíral pejsek Monty. Jeho majitel Ladislav Klaus (23) z Chomutova ho ubil, protože v bytě štěkal. Případ měl v pondělí řešit odvolací soud, Klaus k němu ale nedorazil.

Mladík už dříve přiznal, že svého pejska zbil. Ten den mu přijela na návštěvu matka, a tak společně s ní a bratrem vyrazili do zahradní restaurace, kde popíjeli. Monty byl s nimi, údajně ale vyváděl, protože tam byli i jiní psi, a tak ho odvedl domů. Zavřel ho v bytě, a chtěl se vrátit za rodinou do hospody.

Protože ale slyšel, jak Monty štěká, vrátil se a zbil ho. Pak zase v klidu odešel. „Chtěl jsem mu dát pár facek, ale jak se snažil uhnout, praštil jsem ho i přes záda a tělo,“ připustil. „Chtěl jsem jen, aby byl zticha, protože sousedka už kvůli němu tlačila na majitele bytu, aby nás vystěhoval,“ prohlásil. Své násilnické jednání omlouval tím, že jednal ve stresu.

Po návratu našli pejska už mrtvého. Z jeho smrti pak ještě zkusili obvinit sousedku. Tvrdili, že jim ho otrávila. To ale pitva vyloučila. Ukázalo se, že mu Ladislav Klaus. poranil játra a mozek, podle pitevní zprávy umíral Monty trýznivě několik desítek minut.

Ladislav Klaus ani na chvíli nepřipustil, že něco udělal špatně. „Byl to chytrý pes, pochopil, že když ho biju, nemá štěkat,“ prohlásil u Okresního soudu v Chomutově, který se případem zabýval letos v říjnu. Soudci bylo rázem jasné, že takovému člověku zvíře do rukou nepatří. Potrestal ho proto kromě 15měsíční podmínky s odkladem na 3 roky, i pětiletým zákazem chovu zvířat. Protože měl v době, kdy Montyho ubil, vypito a navíc byl i pod vlivem marihuany, zakázal mu soud navíc po dobu podmínky pít alkohol a fetovat.

V pondělí 10. prosince 2018 se měl případem zabývat odvolací Krajský soud v Ústí nad Labem. Nepravomocně odsouzený Ladislav Klaus ale nedorazil. Jednání bylo proto odročeno.