Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Blesk Ordinace má smysl: V roce 2019 a 2021 odhaleno 121 rakovin kůže! Prevence přilákala i celebrity

Autor: Iva Dvořáková - 
8. září 2022
05:00

Už příští týden startuje třetí ročník Blesk Ordinace. I letos se rozjede za svými čtenáři do 5 měst, kde budou lékaři z místních nemocnic návštěvníkům vyšetřovat znaménka, plíce, cukr v krvi, tlak. Že taková zdravotně-zábavná akce má smysl, na to má Blesk pádné argumenty.

Blesk Ordinace v obou ročnících přilákala mnoho lidí a řada z nich byla okamžitě objednána ke specialistům, další si nechali změřit tlak a cukr v krvi, jiní se dozvěděli o závadných lékových kombinacích nebo rizicích nadváhy. Víc než čtyřem stovkám návštěvníků přitom šlo o život. Lékaři jim objevili závažná onemocnění, která mohla skončit fatálně, kdyby se na ně nepřišlo včas.

Uplynulé dva ročníky odhalily:

● 121 zhoubných nádorů kůže

● 2 rakoviny plic

● 34 šedých zákalů

● 116 závažných plicních onemocnění

● 1 zelený zákal (pacient byl ihned operován)

● 172 osob s podezřením na cukrovku

Okamžité lékařské zásahy

V opravdu špatném zdravotním stavu byli hned dva návštěvníci. V Ústí byli povoláni záchranáři k ženě s téměř neměřitelným tlakem, které hrozila mrtvice. V Praze byl staršímu muži naměřen tak vysoký nitrooční tlak, že ještě ten den podstoupil laserový zákrok, který předešel oslepnutí v důsledku zeleného zákalu. Nejvyšší hladinu cukru v krvi (16 mmol/l) měl muž v Ústí nad Labem a byl okamžitě objednán na diabetologii.

Kde letos najdete Blesk Ordinaci?

13. 9. OLOMOUC – Horní náměstí Ve spolupráci: Fakultní nemocnice Olomouc

21. 9. PÍSEK – Velké náměstí Ve spolupráci: Nemocnice Písek

27. 9. BRNO – Náměstí Svobody Ve spolupráci: Fakultní nemocnice u sv. Anny

5. 10. TEPLICE – Náměstí Svobody Ve spolupráci: Krajská zdravotní, a.s.

12. 10. PRAHA – Karlovo náměstí Ve spolupráci: Všeobecná fakultní nemocnice v Praze

Na co se můžete těšit

Na každé z pěti letošních zastávek Blesk Ordinace se můžete nechat zdarma vyšetřit, vyhrát některou ze zajímavých cen v tombole, a ještě si užijete spoustu zábavy. Díky projektu Blesk Ordinace se můžete setkat i s oblíbenými hrdiny seriálu Ordinace v růžové zahradě 2, nyní uváděného exkluzivně na Voyo. Poslechnete si rozhovory s nimi přímo na pódiu a ve stánku Voyo je budete moct osobně pozdravit, vyfotit se s nimi ve speciálním fotokoutku a získat jejich podpis. Ještě nikdy jste nebyli hvězdám blíž!

Kromě toho si zasoutěžíte o hodnotné ceny, například o upomínkové předměty pro fanoušky Ordinace v růžové zahradě 2 či o kupony, díky nimž budete mít Voyo celých šest měsíců zdarma. To si nemůžete nechat ujít!

 

Video  Překvapení na Blesk Ordinaci: 1500 vyšetřených a jedna rychlá operace!  - Lukáš Červený
Video se připravuje ...

krapotkin ( 8. září 2022 12:06 )

Asi je to všude stejné. Kde jsou ty doby, kdy jsem v poledne zavolal zubařce, že mi vypadla plomba a její reakce byla ať přijdu do půl třetí, protože pracuje do tří. Dneska ? V květnu mi jiná zubařka rozvrtala zub s tím, že mám přijít koncem září - její pracovní doba je totiž od 7 do 11 hodin, ale plat bere za celou šichtu.

Honza Hlavnička ( 8. září 2022 11:58 )

Tak to teda moc míst není.Minulý týden jsem chtěl objednat syna v Mostě se znaménkem podezřelého vzhledu.Mohu se prý objednat na leden!!!
Děkuji za naše zdravotnictví! Ale asi jsou zahlceni UK!

Zobrazit celou diskusi