Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C

„Třeba konečně seknu s kouřením“, doufá Ludmila (59) po návštěvě Blesk Ordinace! Lékaři ji hnali na vyšetření

Autor: rys - 
9. června 2019
05:00

Když byla mladičká studentka, zapálila si první cigaretu. Od té doby se z ní stala silná kuřačka. Dnes by s cigaretami ráda přestala. Po návštěvě poradny pro odvykání kouření v Blesk Ordinaci v Opavě Ludmila Sochorová (59) věří, že by se jí to mohlo podařit.

Kouří celá rodina...

„Kouřím od osmnácti let. Bratři kouřili, otec kouřil, bylo to v rodině. Také kamarádky kouřily, tak to tak nějak přišlo skoro jako samozřejmost,“ prozradila Ludmila Sochorová a dodala: „Tehdy jsem samozřejmě zdaleka nekouřila, jako dnes. Pak ale přišly v životě nějaké problémy a už to bylo. Jednu dobu jsem byla opravdu silný kuřák. Teď jsem středně silná kuřačka, už vykouřím jenom tak jednu krabičku denně. Někdy je to víc někdy méně.“

Doporučili mi vyšetření plic

Žena, který celý život pracovala jako dělnice v papírnách, přiznala, že má určité potíže s dýcháním. „Při nadechování mě občas píchá. Paní doktorka mi tu sice řekla, že na to, kolik kouřím, jsem ještě v normě, ale doporučila mi vyšetření plic,“ konstatovala Ludmila Sochorová s tím, že na doporučené vyšetření do nemocnice určitě půjde.

„Víte, já bych moc ráda přestala kouřit. Už jsem to zkoušela, ale nikdy se mi to nepodařilo. Nemám prostě vůli a potřebovala bych asi nějaký hodně silný motiv. Možná právě tahle akce by tím motivem mohla být. Půjdu na doporučené vyšetření, a když mi tam dobře poradí, tak se mi to snad tentokrát povede,“ řekla žena Blesku s tím, že je Blesk Ordinaci vděčná, že se k takovému kroku vůbec odhodlala. „Kdyby to tady na opavském náměstí nebylo, jen tak bych do nemocnice asi nešla,“ přiznala paní Sochorová.

Video  Ordinace Blesku v Opavě  - Lukáš Červený, hudba: hudebnibanka.cz
Video se připravuje ...

Blesk Ordinace příště v Praze!

Poslední zastávkou Blesk Ordinace je 12. 6. Karlovo náměstí v Praze. Tak neváhejte a využijte nabídku preventivních vyšetření.

 

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

kjpetrr ( 9. června 2019 12:04 )

-[[--Najít nahe zeeny ve vaší oblasti na toto : da.gd/nahe

Zobrazit celou diskusi