Pondělí 29. dubna 2024
Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav
Polojasno 23°C

9. říjen 1989: Magická tabulka z Bavorska

Ilustarční foto
Ilustarční foto  (Autor: ČTK)
Autor: ČTK, VP, rum - 
9. října 2009
05:00

Komunistům teklo pořádně do bot, a tak jim začalo být konečně jasné, že vystačit s hospodářskou pomocí a výměnou zboží jen v rámci států socialistického bloku není možné.

Poprvé před dvaceti lety tak proběhy v Praze Dny bavorského hospodářství.

Takovou příležitost si samozřejmě nemohli nechat ujít soudruzi z nejvyšších míst. Ale pro nás to bylo teprve něco. „Člověk vlastně neví, kam se dříve dívat. Na motoristické veterány nebo moderní diagnostickou techniku? Zaujal mě hlouček kluků, který stál u stánků, že by nějaká elektronika? Vůbec ne. Obdivovali tužky, popisovače, pastelky, křídy,“ tak popisovala dění na veletrhu Večerní Praha (VP).

Ale naprostou jedničkou byla magická tabulka. „Norimberská firma tu představuje svůj hit. Bílou tabulku, na jejímž povrchu je speciální fólie. Demonstrátor zvedá ruku se zvláštním fixem, píše vzkaz a dělá zcela záměrně chybu. Hřbetem ruky to stírá. A nikde ani šmouha. Prostě věčný blok, magická tabulka,“ psala Večerka. Za pár týdnů padnou bariéry mezi světem kapitalistickým a socialistickým a my vezmeme západoněmecké obchody útokem, takže možná koupíme i magickou tabulku...

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi