Úterý 30. dubna 2024
Svátek slaví Blahoslav, zítra je Svátek práce
Polojasno 23°C

4. červen 1989: Vyrábíme kanadskou whisky

 (Autor: Archív)
Autor: ČTK, rum - 
4. června 2009
05:00

Stalo se nečekané, Češi a Slováci začali méně pít! Jenže tím vznikl problém. Například kapacita královéhradeckého KORDu byla z jedné třetiny nevyužita. Naštěstí přišla nabídka od Kanaďana Henryho Skritka na výrobu pravé kanadské whisky!

„Za pouhé dva měsíce se podařilo zahájit výrobu kanadské whisky Crown Canadian. KORD dostává koncentrát z Kanady a stává se finálním výrobcem této whisky. Na nabídnutou šanci rychle reagovali také skláři, výrobce uzávěrů, vzhledná je i kartonáž,“ chválila před dvaceti lety ČTK. Přestože i Hogo Fogo věděl, že whisky je naše gusto a bez ní je v puse pusto, my jsme byli spíš za Limonádového Joa. Na baru vám Crown Canadian u nás totiž nikdo nalít nemohl, ostatně stejně jsme podle statistik přestávali pít...

„Pro nás bude výroba zdrojem nemalých devizových prostředků, neboť alespoň v počáteční fázi bude směřovat veškerá produkce whisky na západní trhy. Letos se počítá se 160 tisíci lahvemi, v příštím roce už bezmála s půl milionem,“ dodala agentura.
Na vydělané dolary se v královéhradeckém KORDu těšili. „Získané prostředky využijeme na modernizaci našich značně zastaralých potravinářských provozů, čímž chceme také zkvalitnit nabídku našich výrobků na domácím trhu,“ sliboval ředitel podniku.

Zítra čtěte: Chci se vysmát nadřízené

gogo ( 4. června 2009 10:54 )

Whisky nikdy nebyla a ani dnes není českým národním nápojem. Tak možná pro pár snobů při pokru či golfu ..... Takže o mnoho jsme nepřišli a plzeňské to teklo proudem ...

Zobrazit celou diskusi