8. duben 1989: Zmrzlé řízky dobývají trh

Polotovary byly mezi československými kuchařkami stále oblíbenější. Kupodivu na to reagovala i naše výroba a pro rok 1989 přichystaly drůbežárny z Vodňan dokonce šest nových polotovarů z kuřat.
„K novinkám patří například řízky z prsního svalu s uzeninou a sýrem ochucené nejrůznějším kořením, jiné jsou zase kombinované s masovou náplní a zeleninou. Na konec roku se připravuje další nová pochoutka – kombinace mletého kuřecího masa s různými druhy nádivek,“ informovala ČTK.
Vodňanští drůbežáři tak pro rok 1989 nachystali na 600 tun drůbežích polotovarů. A co víc. Zboží prý vyhovovalo i nejnovějšímu trendu – zdravé výživě.
Jenže na předpřipravených řízečkách si zatím mohli pochutnávat jen Jihočeši a Pražáci. Pro ostatní kuchařky, jak bylo za komunistů zvykem, nebyly polotovary k mání vůbec, nebo jen z dobré známosti s vedoucím prodejny... Část výroby šla totiž i na export, protože řízky velmi zachutnaly zá-padním Němcům. Ostatně, na český »šnycl« lákají hospody turisty dodnes.
ZÍTRA ČTĚTE: Kupte si los a leťte do Egypta!
Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.