Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Českobudějovická debata Blesku: Jak pomoci zaměstnancům Kovosvitu?

/
  • Sledujte další přenos z předvolebních debat.
    29. srpna 2016 ● 06:25

    Další živě vysílanou debatu ke krajským volbám odvysílá Blesk.cz opět v úterý od 13 hodin. Tentokrát z Grandhotelu Zvon v Českých Budějovicích. Sedmičku kandidátů, jejichž strany přesáhly v průzkumu agentury Phoenix Research 5% hranici preferenčních hlasů, vyzpovídají moderátoři Michaela Bezvodová a Václav Lang. Tématy bude situace v Kovosvitu, dostavba Temelína a problémy s dálnicí D3.

  • 1.

    Petr Braný (KSČM)

    Prvním diskutujícím bude bývalý dlouholetý poslanec za KSČM Petr Braný. Od roku 1994 do roku 2010 byl členem zastupitelstva města České Budějovice, opět jím byl zvolen v roce 2014. Koncem 90. let figuroval jako spoluvlastník a jednatel v obchodních firmách BM Export, s.r.o., a BM Systém, s.r.o. Je ženatý a má dva syny.

    Bývalý poslanec Petr Braný z KSČM
    Autor: KSČM

  • 2.

    Pavel Hroch (Jihočeši 2012)

    Hnutí Jihočeši 2012 vede do voleb starosta obce Kovářov Pavel Hroch. Je mu 53 let, je bývalým vášnivým hráčem i trenérem fotbalu. Pavel Hroch je jedním ze spoluzakladatelů hnutí.

    Pavel Hroch, lídr kandidátky Jihočechů 2012
    Autor: Jihočeši 2012

  • 3.

    Radka Maxová (ANO)

    Sedmačtyřicetiletá poslankyně Radka Maxová (ANO) je členkou výboru pro sociální politiku. Je vdaná a má dvě děti. Fandí kapele Kryštof, a jak jsme viděli v dokumentu Matrix AB, umí se pořádně odvázat. Byla by první ženou ve vedení Jihočeského kraje.

    Poslankyně ANO Radka Maxová
    Autor: ČTK/Šulová Kateřina

  • 4.

    Jiří Švec (Koalice Pro jižní Čechy)

    Původní profesí svářeč s duší umělce, který studoval černobílou fotografii na konzervatoři. To je 40letý Jiří Švec, který do voleb povede koalici Pro jižní Čechy. Je ženatý a má dvě děti. V komunální politice zastává už 10 let post starosty obce Lišov.

    Jiří Švec (koalice Pro jižní Čechy) je starostou obce Lišov.
    Autor: Pro Jižní Čechy

  • 5.

    Pavel Talíř (KDU-ČSL)

    Dalším kandidátem, který se zúčastní debaty Blesku, je čerstvý padesátník Pavel Talíř z KDU-ČSL. Mezi jeho záliby patří motoristické sporty, ale také příroda. Je ženatý, má dvě děti. Talíř je bývalý dlouholetý předseda ZD Netřebice, od roku 2012 zastupitel Jihočeského kraje, od roku 2010 starosta města Kaplice na Českokrumlovsku.

    Pavel Talíř vede do voleb v Jihočeském kraji KDU-ČSL.
    Autor: KDU-ČSL

  • 6.

    Jan Zahradník (ODS)

    Boj o hejtmanské křeslo si nenechá ujít ani první novodobý hejtman kraje, dnes 67letý Jan Zahradník z ODS. Bývalý učitel matematiky je ženatý, má dvě dcery a dokonce tři vnučky. Je nejstarší z kandidátů a v poslední době aktivně komunikuje přes sociální sítě.

    Jan Zahradník (ODS) chce být znovu hejtmanem.
    Autor: ODS

  • 7.

    Jiří Zimola (ČSSD)

    A chybět nebude ani současný hejtman Jiří Zimola z ČSSD. Pětačtyřicetiletý politik je podruhé ženatý a má tři děti. Mezi jeho zájmy patří hudba, sport i literatura. Původní profesí učitel, ale na základní škole učil jen tři roky. Od té doby působí v politice, post hejtmana už jednou obhájil.

    Hejtman Jihočeského kraje Jiří Zimola
    Autor: ČTK

  • 8.

    Doprava i Kovosvit

    Hlavními tématy pro sedmičku kandidátů budou nejen doprava a potíže s dálnicí D3, ale také situace v podniku Kovosvit. Pracovníci firmy, která je jedním z největších zaměstnavatelů v kraji, nedostali červencové mzdy. A několik dotazů padne také v souvislosti s dostavbou jaderné elektrárny Temelín.

     

    Vysíláme živě v úterý 30. srpna od 13 hodin na Blesk.cz.

     

    Připomeňte si, jak vypadala debata v Plzeňském kraji:

    Video
    Video se připravuje ...

    Krajské volby 2016: Záznam debaty s kandidáty z Plzeňského kraje Blesk TV

Diskuse k článku Přidat názor
Počet komentářů: 4

agfor: A je to tady. Lavina pomocí soukromým firmám je už v pohybu. Začali to horníci na Ostravsku, přidali se horníci na Mostecku a teď Kovosvit. A co ty tisíce, které byly vyhozeny z Chemopetrolu, z dolů v minulosti a z mnoha jiných firem ?

(29. 08. 2016 13:44)

lunatic: Jak pomoci zaměstnancům Kovosvitu? Vůbec nijak - zaměstnat se v soukromé,kapitalistické firmě bylo jejich svobodné rozhodnutí za které jsou tudíž zodpovědni. Je zapotřebí si vše v životě velmi pečlivě dopředu promýšlet a spíše se i lehce podceňovat,než naopak.Samozřejmě - nemohu si promyslet,že např.onemocním rakovinou-drtivá většina rozhodnutí,i těch špatných.leží však na našich bedrech.Totéž platí i o položeném červeném koberci vedoucím na výsluní - vykročit po něm může kdokoliv-činí-li ta správná rozhodnutí

(29. 08. 2016 11:05)

ivoadler: Musíme si otevřeně říci, že kandidáti různých místních hnutí stojí za ho vno. Jsou to političtí snílkové, kteří si myslí, že kvalitní program a kvalitní lidé postačí. Když dojde na lámání chleba, tak se ukáže, že ani program, ani lidé nejsou tak kvalitní, jak si voliči mysleli. Tahle hnutí dělají v politice jen bordel. Jsou nepředvídatelná a nespolehlivá. Navíc jim chybí partner v celostátní politice. Jejich šance něco prosadit jsou mizivé.

(29. 08. 2016 10:37)
Zobrazit celou diskusi
Články odjinud
ČLÁNKY ODJINUD

Dnešní horoskopy