Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Euroúředníci a recyklace? Nezájem…

Autor: hof - 
29. dubna 2010
05:00

Pod svícnem bývá největší tma. Vymýšlet často nepochopitelné předpisy úředníci v Bruselu umějí. Klasické žárovky stovky už v obchodě nekoupíte, teď mají následovat klasické sprchové hlavice nebo vodovodní kohoutky

Jak ale nařízení dodržují sami bruselští úředníci?

Přeplněné odpadkové koše plastem a papírem dohromady, staré kohoutkové vodovodní baterie… V bruselském europarlamentu se na ekologii moc nehledí. „Pravdou je, že to, co europarlament nařizuje, často sám nedodržuje. Koše na recyklování papíru v kanceláři nemáme,“ svěřila Blesku asistentka europoslance Magdalena Frischová.

Europarlament například trvá na používání úsporných žárovek, zákazu používání rtuťových teploměrů nebo vymýšlí nová a nová ekologická pravidla. A realita? Blesk důkladně prohlédl prostory europarlamentu a nenašel jediný koš na třídění odpadu. „Já uklízím na chodbách, a tam jsou pouze menší koše na smíšený odpad,“ potvrdila Blesku jedna z uklízeček.

Další díl seriálu Jak si žijí v Evropském parlamentu - Asistentka europoslance: V Bruselu na nás vydělávají čtěte v pátek.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa