Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Bém: Poděkování jsem vyhodil s novinami

Fotografie
 (Autor: internal)
Autor: hof - 
30. dubna 2010
04:49

Jaký byl skutečný důvod toho, že děkovný plakát od dětí hodil pražský primátor Pavel Bém (46, ODS) do odpadkového koše? „Běžel jsem na pracovní setkání a s novinami jsem omylem vyhodil i tento plakátek velikosti A3,“ hájí se Bém.

Bém přiklepl dotaci pražské Střední technickohospodářské škole Poděbradská na rekonstrukci hřiště. Učitelka s dětmi mu proto nechala jako poděkování vyrobit upomínkový plakát. Ten ovšem primátor podle svědectví občanů Prahy 1 zahodil do koše v Michalské ulici.

Bém Blesku v úterý večer svůj čin obhajoval v dlouhých SMS zprávách. Jedno z jeho vyjádření jsme chybně interpretovali tak, že běžel na setkání se zástupci novin a omylem plakátek vyhodil do koše. Také jsme dodali, že se žádná tisková konference v tu dobu nekonala… Ve skutečnosti Bém napsal, že spěchal na běžnou pracovní schůzku a s novinami do odpadkového koše vyhodil omylem i poděkování od dětí.

Svědci, kteří ho viděli a poděkování z koše vytáhli, ale trvají na svém. „Nic jiného než plakát do koše nehodil,“ řekl včera jeden z nich Blesku. Primátor se hájí, že škole poslal děkovný dopis a že v kanceláři má podobné plakáty vystavené. O ten, který dostal od studentů ze SŠ Poděbradská, si ale Blesku dosud neřek

Video se připravuje ...
Další videa