Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

Zemanův poslední prezidentský hlas. V doprovodu Ivany podpořil Babiše, Kateřina chyběla

Video se připravuje ...
Aktualizováno -
27. ledna 2023
15:02
Autor: Vera Renovica, ČTK, vei - 
27. ledna 2023
14:20

Volební místnosti se otevřely a 2. kolo přímé volby prezidenta České republiky bylo zahájeno. V pátek se k urnám vydal rovněž stávající prezident Miloš Zeman, který volí v Lánech. Při volbě v 1. kole Zemana doprovodily první dáma Ivana a dcera Kateřina, ta tentokrát chyběla. Zemanův hlas dostal stejně jako v prvním koole expemiér Andrej Babiš (ANO). 

Zeman i tentokrát podpořil expremiéra Babiše „Já jsem velmi konzervativní a neměním své názory během 14 dnů. K řádu a klidi mě naposledy vyzývali za normalizace,“ řekl. Apelval také na své voliče z roku 2018, aby Babiše podpořili též. „Chtěl bych je poprosit, aby volili stejně jako já,“ dodal Zeman.

Při volbě v 1. kole rovněž zavzpomínal na to, jak na něj před pěti lety vyskočila polonahá feministka. „Bylo to zajímavé,“ poznamenal s úsměvem a vzal si obálku a zmizel za plentou.  „Volte vždy s úsměvem,“ pronesl Zeman u urny.  Zeman dorazil po boku své manželky Ivany a dcery Kateřiny, obě odevzdaly hlas po něm. 

První dcera tentokrát v Lánech chyběla, poodle mluvčího Hradu Jiřího Ovčáčka tentokrát volila jinde.

Zeman již v minulosti několikrát avizoval, že ve volbách podpoří předsedu hnutí ANO a bývalého premiéra Babiše. Expremiér má podle něj jasnou výhodu v podobě politických zkušeností, Petr Pavel naopak nevýhodu, neboť voják dle Zemana nemá být prezidentem, jak komentoval v pořadu Blesku S prezidentem v Lánech. Do Pavla si rýpnul nejen kvůli politické nezkušenosti, ale i kvůli volebnímu heslu: Řád a klid. „Trochu připomíná klid na práci a normalizaci,“ nechal se slyšet Zeman. Co naopak favoritovi voleb Pavlovi pochválil, byl jeho knír.

21:18
29. 1. 2023

Vážení čtenáři, děkujeme za sledování našeho volebního zpravodajství, tímto online přenos končí. V nadcházejícím týdnu pro vás chystáme články o novém prezidentovi ČR i dalších informacích z české politiky. Děkujeme za pozornost a přejeme vám dobrou noc. 

20:57
29. 1. 2023

Nový český prezident Petr Pavel na facebooku znovu poděkoval Zuzaně Čaputové za její včerejší návštěvu. „Návštěvy prezidentky Zuzany Čaputové si nesmírně vážím. Její silný krok a upřímný projev mě naplňují nadějí, že nás čeká úspěšná spolupráce ve prospěch hodnot, které sdílíme. My Češi a Slováci k sobě stále máme velmi blízko a jsem rád, že včera se to jen potvrdilo. Děkuji, paní prezidentko,“ napsal. 

20:51
29. 1. 2023

Hrad by chtěl Petr Pavel víc otevřít lidem, uvedl dnes večer na TV Nova. Bezpečnostní opatření podle něj není nutné udržovat na vysoké úrovni, hrozba, která byla před několika lety, pominula. Hrad by podle něj mohl být otevřenější i na sociálních sítích. „Možná i určitou populární formou informovat mladé, co se děje,“ uvedl. 

Bude se také bavit o možnostech využití lánského zámku ke kulturním, sportovním a jiným akcím tak, aby byl zámek víc majetkem lidí než státu a prezidenta.

Zobrazit celý online

Pro Babiše měl naopak pár rad. „Já jsem mu jednou říkal, ať to ze sebe nechrlí a ať mluví pomalu, jako když kape vodovod. A kromě toho, ať je klidný, ať se usmívá, jako já se usmívám na vás, tak ať se usmívá na Petra Pavla. Ironie je povolena, sarkasmus je povolen, ale není dobrá, řekl bych, až hysterie, tzn. že vám prasknou nervy a že se neovládáte,“ poradil Babišovi.

Video  CELÝ ZÁZNAM: Prezident Zeman exkluzivně pro Blesk o volbách a duelu Pavel vs. Babiš  - Mall TV, Blesk TV
Video se připravuje ...

Vánoce 2023

 

 

 

 

 

 

bursik ( 28. ledna 2023 09:47 )

To bylo tanečku kolem Zemana ve volbách a ta jeho se opravdu zapojila do života Z papíru přečetla co jí někdo napsal Ale vše začalo Havlem a nyní po 33 letech je to propad ,celá EU

rudy_hnis ( 28. ledna 2023 09:11 )

Její noblesa je oslňující.

jdi-se-bodnout ( 28. ledna 2023 08:34 )

Babišová je pořádná ženská. Na ní se člověk rád podívá a jako první dáma bude stále vidět.

jdi-se-bodnout ( 27. ledna 2023 22:05 )

Neužije, nežije s ním. Už dříve ho vykopla na Vysočinu a tam potáhne v březnu zpět. První manželka ho také odkopla a syn se k němu nehlásí.

verka1 ( 27. ledna 2023 21:14 )

Ivana si s ním užije.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa