Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Tým Babiš: Expremiéra podporuje Zeman, kolegové či kadeřník. A co známé osobnosti?

  • Autor: vja,swp - 
    7. 1. 2023
    05:00

    Během své kampaně expremiér narozdíl od svých soupeřů ve "velké trojce" prezidentských kandidátů nevsadil na podporu známých jmen české kulturní či politické scény. Namísto toho se nejčastěji ukazuje v rodinném kruhu, se svými stranickými kolegy či poněkud kuriózně se svým kadeřníkem. Podívejte se na největší opory Andreje Babiše (ANO) v prezidentské kampani.

  • 1.Proč za Babišem nestojí tolik celebrit?

    Svůj vliv na tom, že za Babiše se během jeho prezidentské kampaně veřejně nepostavily prakticky žádné celebrity, může mít i fakt, že se zcela odmítá účastnit debat prezidentských kandidátů v českých médiích.

    Celkově se podle politologů expremiér a předseda hnutí ANO snaží vystupovat spíše jako lidový kandidát. Babiš sází ve velkém na to, že veřejnost jej z jeho dlouholetého politického působení již dostatečně zná, spojování se známými tvářemi společenské smetánky by jej tak v jeho předvolebním snažení mohlo do určité míry jeho voličské základně i oddalovat.

  • 2.Miloš Zeman

    Zastánce našel Babiš v současném prezidentovi Miloši Zemanovi, který si podle svých slov cení expremiérovy politické zkušenosti, již podle něj ostatní kandidáti postrádají. V pořadu CNN Prima Partie v prosinci uvedl, že předsedovi hnutí ANO v prezidentských volbách hodlá dát svůj hlas.

    „Politika, to je řemeslo nebo profese jako každé jiné. A jako nechcete, aby vás operoval chirurg, který nevystudoval medicínu a je to jeho první operace, tak asi nechcete, aby hlavou státu byl člověk, který politice nerozumí a nikdy ji nedělal,“ uvedl Zeman ke kvalitám, které k výkonu prezidentské funkce Babiše předurčují.

    Zároveň ale podotkl, že s bývalým premiérem nesouhlasí úplně ve všem. Například zrušení superhrubé mzdy se mu příčilo. Současný prezident měl rovněž Babišovi poradit, aby se neúčastnil předvolebních diskuzí kandidátů, které podle něj jsou vedeny formátem, který „není férový“.

  • 3.Alena Schillerová a Karel Havlíček

    Na cestách obytným vozem po republice v rámci kampaně Babiše doprovází jeho stranická kolegyně a bývalá strážkyně státní kasy Alena Schillerová. Ta spolu se svým kolegou a bývalým superministrem Karlem Havlíčkem tepe v médiích a na setkáních s veřejností současnou vládu Petra Fialy (ODS).

    Schillerová se celkem nepřekvapivě věnuje hlavně tématům týkajících se financí, zatímco Havlíček se chopil témat v oblasti průmyslu.

    K prezidentským volbám se Havlíček vyjádřil v pořadu CNN Prima 360°. Zaráží jej prý arogantní přístup vlády ke kandidátům, zejména se pak opřel do premiéra Petra Fialy. „Řekl, že ti tři kandidáti, které podporuje pětikoalice, jsou demokratičtí kandidáti. Tak jinými slovy, ti ostatní jsou nedemokratičtí?“ vztekal se nad rétorikou premiéra.

  • 4.Laky Royal (Lukáš Valčucha)

    V Babišově kampani se poslední dobou rovněž celkem často objevuje jeho oblíbený kadeřník Laky Royal (vlastním jménem Lukáš Valčucha), který mimo expremiéra upravuje účesy i hokejové legendě Jaromíru Jágrovi či známého rappera Rytmuse (vlastním jménem Patrik Vrbovský). 

    Z nuzných poměrů se Laky vypracoval na holiče řady českých celebrit, který se často objevuje v českých médiích. „Vyrůstal jsem na Rybím trhu v Dětském domově Opava. S panem Babišem jsem se seznámil tak, že jsem sebral sílu a napsal, že se nebojím toho, abych ostříhal nejnenáviděnějšího člověka v Československu. A já jsem nejnenáviděnější barber. A vyšlo to tak, že hned přišla objednávka a už jsem ho měl na křesle,“ převyprávěl v Babišově talk-show příběh jejich seznámení.

  • 5.Aleš Juchelka

    Výraznou osobností Babišovy prezidentské kampaně je i poslanec za ANO a bývalý moderátor pořadu Medúza Aleš Juchelka. Jelikož v oboru má řadu zkušeností, zhostil se role moderátora v Babišově talk-show Řeknu vám úplně všechno. 

  • 6.František Piškanin

    Z osob zběhlých v podnikatelském prostředí se rozhodl Babišovi vyjádřit důvěru majitel firem Hollandia a Hopi František Piškanin. „Asi ten nejlepší po Masarykovi, kterýho jsme kdy měli. Mluvím o tom, protože ho skutečně znám. Obrovská sebekázeň, disciplína, obrovské zkušenosti, vztahy v zahraničí,“ vychvaloval v Babišově talk-show předsedu hnutí ANO.

    Video  Babiš v Blesku o boji o Hrad: Nerudová a Pavel se připravují roky, strach nemám. Bojím se jen o rodinu!  - Pavlína Horáková
    Video se připravuje ...

     

     

Vánoce 2023

 

 

 

 

 

 

jajas ( 8. ledna 2023 11:41 )

No já to tak nemyslel. Chtěl jsem napsat, že kdykoliv prezident (či kdokoliv jiný) řekne svůj názor či návrh nebo nějaké rozhodnití a ne všichni s tím souhlasí, pak se tedy jedná o neshodu, ne? Takž ač chce nebo nechce, prezident (a to věřím i ten příští) bude společnost opět rozdělovat, to je přece přirozené.

Babišova Inflace ( 8. ledna 2023 09:51 )

Srab, který se bojí televizních debat, se chce prokorupčit na Hrad a být nejvyšším velitelem armády.

milan59 ( 8. ledna 2023 09:26 )

Napište taky co a jak a s kým jste dělali vy když vám bylo 30let.......... Tedy jestli jste se narodili kolem roku 1950 + jupíjájéjjj to se asi taky zasmějeme a třeba se poptáme,jestli nebyli vaše dokumenty SKARTOVANÉ,protože bohužel zbylo to jen na Babiše a ostatní dokumenty byli SKARTOVANÉ,ale z Bruselu se třeba něco dozvíme.

milan59 ( 8. ledna 2023 09:22 )

Hahaha kdyby to všechno na Babiše NEVYDALA denní ŠMÍROVACÍ MÉDIA,tak byste věděl asi kulobélo arabélo,ani koblihu byste neuvedl,protože byste ji snídal .Tak si zlatíčko po volbách dejte třeba svetr od paní Pekarové a bude vám dobře a juchejte

roxin ( 8. ledna 2023 08:44 )

Superdebaty kandidátů na prezidenta si vymysleli ti co potřebují sledovanost a potřebují k tomu Babiše aby byla komedie. Babiš udělá dobře když tam NEPŮJDE a nebude se podílet na frašce která se chystá. Nepamatuji se že by se nějaké superdebaty dělali kdysi, to je vloni a teď když to potřebovala opozice aby se dostala spíše ke korytu a teď znovu aby byl zvolen PROZÁPADNÍ KANDIDÁT! Ti kteří jsou rozhodnuti a chtějí volit superdebatu NEPOTŘEBUJÍ, o Babišovi není nic co by nevěděli a o těch dalších se nic nedovědí protože to tají.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa